Prejšnji teden preminuli glasbenik Prince ni umrl, ker mu iz teh in onih razlogov pač ni bilo usojeno doživeti pozne starosti. Ubili so ga, vrši širom spleta, Illuminati, svetovna vlada v senci, ki uveljavlja nov svetovni red in katere člani so po skrajnih razlagah pravzaprav kuščarji.

Črte na nebu

Teorij je več. Eni govorijo o iluminatskem krvnem žrtvovanju, drugi zgolj o tem, da se je glasbenik izpostavil z omenjanjem sledi za letali. Črt na nebu torej. Za katere večina Zemljanov še vedno misli, da so pač izpuhi pare iz motorjev, to pa je tudi razlaga, ki jo ponuja uradna stroka. Kot naša Agencija RS za okolje (Arso), kjer so pred dvema letoma prav zavoljo povečanega števila vznemirjujočih drugačnih tolmačenj začutili potrebo, da javnost seznanijo s svojim uradnim stališčem. Ki pravi: »Reaktivna letala letijo na višinah med 10 in 14 kilometri. Ob izgorevanju letalskega goriva nastaja vroča zmes vodne pare, ogljikovega dioksida, dušikovih oksidov, ogljikovodikov in delcev nečistoč. Temperatura zraka je na omenjeni višini večinoma okoli –50 stopinj Celzija. Vroč izpuh, ki vključuje tudi drobne delce in vodno paro, se pomeša med hladnejši okoliški zrak. Ker ima zrak omejeno zmožnost sprejema vodne pare v plinasti obliki, se pri ohlajanju relativna vlaga hitro zviša in začnejo se izločati vodne kapljice oziroma ledeni kristalčki. Če je vlage v okoliškem zraku več, sledi letal vztrajajo dlje časa, se širijo in počasneje razkrojijo, saj na kristale dodatno primrzujejo molekule vodne pare iz okolice. Če pa je okoliški zrak suh, kondenzacijske sledi hitro izginejo oziroma se posušijo, saj kristalčki sublimirajo. Zgolj od relativne vlažnosti zraka na višini leta je torej odvisno, kako izrazite in kako dolgotrajne kondenzacijske sledi letala puščajo na nebu.«

Obstaja namreč teorija, da reaktivna letala (ali kdor koli drug) te sledi puščajo zavoljo manipuliranja s človeštvom. Od poskusov vplivanja na vreme in atmosfero do manipuliranja z življem in sistemov, kot je HARP. Prince je v intervjuju leta 2013, ki ga podporniki teorije njegovega uboja najraje citirajo, omenjal, da se iz otroštva spomni, da so se, kadar je bilo na nebu veliko takšnih sledi, v njegovi soseski redno bolj kregali kot sicer.

Teorije zarote za žive in mrtve

Prince, ki je leta 1993 ukinil svoje ime v protest proti založbi Warner Bros in si na lice napisal »Suženj« (za 100 milijonov dolarjev, kolikor je bila težka »omejujoča« pogodba z Warnerjem), se je tudi sam za časa življenja poigraval s simboli, kot je piramida ali vsevidno, vsevedno oko, znano tudi kot božje oko, kar je sicer tudi ime za sladico. V vsakem primeru smo dobili še enega zveličanega.

Nič novega pravzaprav. Dejansko je večina velikih pop zvezd, ki so umrle vsaj kanček »prezgodaj«, izzvala teorijo zarote. Tudi živi. Človek, ki dandanes nastopa kot Paul McCartney in pri domnevnih 74 letih še vedno zmore doseči domala vse pevske registre izpred 50 let, naj ne bi bil McCartney. Ker pravi McCartney je umrl. Leta 1967 v prometni nesreči. In to je bilo tudi sporočeno. Med vrsticami. Na fotografiji, kjer The Beatles prečkajo cesto na zebri, je McCartney edini bos. Zadosten dokaz za verjetje.

Če je pravi McCartney že mrtev, je Elvis Presley še živ. Leta 1977 je insceniral svojo smrt. Po eni verziji mu je bilo dovolj slave, po drugi pa je sodeloval s FBI v akciji proti mafiji in se je moral odstraniti. Spremeniti identiteto. In menda še danes deluje kot tajni agent. A Elvis kot Elvis, stari nastopač, se ni mogel zadržati, da se vseeno občasno ne bi še pojavil javno. Nekateri so ga namreč videli kot statista v filmu Sam doma. Svojo smrt naj bi insceniral tudi Jim Morrison, ob Elvisu nemara najstarejši pop mit o inscenaciji lastne smrti. Zadnji te vrste je vezan na Michaela Jacksona, o katerem pa kroži še, da ga je ubila založba Sony oziroma celo iranska vlada, da bi protivladni protesti prenehali biti glavna vest v medijih.

Za nekaj zvezd se sumi, da jih je pospravila Cia. Bobu Marleyju naj bi nastavili škornje z rakotvorno snovjo, medtem ko naj bi v primeru Johna Lennona njegov dejanski morilec Mark Chapman streljal v njihovem imenu in ne zaradi osebnostnih motenj na račun Lennona. Tudi Kurta Cobaina naj bi ubila njegova soproga Courtney Love. Ker se je hotel ločiti oziroma pustiti glasbeno kariero. In Jimi Hendrix naj ne bi umrl zaradi usodne kombinacije mamil in hrane (amfetamini, uspavalne tablete in tunov sendvič), zaradi katere naj bi se zadušil v lastnih izbruhkih, temveč naj bi ga ubil njegov roparski menedžer.

Morda pa sneg aprila le ni bil naključje

Potreba človeštva po zveličanih in svetih ljudeh očitno ne usiha. A prvih, se pravi dobrih, ni brez drugih, torej slabih. Slabih ljudi, sil, organizacij, združenj, zarotnikov. Po novem ne samo v ZDA, kjer ima te vrste misticizem dolgo tradicijo. Ko je zadnjič zapadel aprilski sneg, so na RTV Slovenija začutili potrebo, da nas opomnijo na primere, ko se je to zgodilo tudi že kdaj prej. Leta 1969, pa 1979. Enkrat tudi za 25. maj. Vem, ker so v Rožni dolini igrali EKV, ven pa sem šel v novih platnenih supergah. Med enim od pomladnih sneženj so iz živalskega vrta prek podrtega drevesa pobegnili medvedki, ki so jih potem policisti na Rožniku usmrtili streljajoč z bojno municijo. Kar je tedaj izzvalo zagatno ogorčenje ljudstva.

A zaman. RTVS je za nekatere očitna iluminatska ustanova. Tudi Arso. Ustanove na »gotof si« seznamu. Ki jim ne gre verjeti. Na facebooku si ljudje svet razlagajo drugače. Takole: »Ponoči so z Natovimi letali B-52, ki lahko nasujejo kemičnih koktajlov, kot srebrov jodid za zamrzovanje za 40 ton sipali čez Slovenijo, dopoldne, ko je pihal jugo, je bilo v Postojni 14 °C, ko je začela pihati burja, je temperatura padala in je trenutno ob 18. uri bila 0 °C. Cilj tega Natovega zapraševanja je ekocid in genocid nad slovenskim ljudstvom. Vinske trte, sadna drevesa bodo letos bolj slabo kaj rodila. Z nabijanjem prek radarjev pa Nato v službi Monsanta sproža strele. Arso to ve, vejo to tudi na vladi, ampak se jim sladko jebe. Pač sovražniki ljudstva.«

Kot svojevrstno srečo za javni red in mir torej lahko okličemo naključje, da sneg ni padel 21. aprila. Ko je v ZDA umrl Prince.