Četrtna skupnost Bežigrad je s svojo objavo na Facebooku razveselila marsikaterega kolesarja, ki pogosto kolesari ob Dunajski cesti v smeri proti Bežigradu. Sporočili so, da občinski koncesionar za vzdrževanje cest KPL ureja kolesarsko pot na Bežigrajskem dvoru pri križišču Dunajske ceste in Kržičeve ulice.

Do zdaj so kolesarji morali prečkati Kržičevo, nato pa jih je kolesarska pot s pločnika usmerjala okoli manjšega drevesa. Da so ga obšli, so morali kolesarji zelo upočasniti, skoraj ustaviti in precej ostro zaviti v desno. Pri tem manevru so morali paziti tudi, da niso zapeljali na cestišče Dunajske ceste. Delavci KPL so ta ostri ovinek zdaj odpravili in kolesarsko stezo speljali nekoliko nižje.

Luka Gaberšček iz Ljubljanske kolesarske mreže je zadovoljen, da je občina uredila eno izmed kritičnih točk na kolesarskih poteh po Ljubljani. »Vsekakor je sedaj boljše, kot je bilo do zdaj,« je prepričan Gaberšček. Velja omeniti, da je to točko Ljubljanska kolesarska mreža kot problematično označila že leta 2000, kar razkriva spletna stran tega društva.

Seznam kritičnih točk Ljubljanske kolesarske mreže obsega več kot 200 problematičnih območij, ki so nevarna in/ali neudobna za kolesarje. »Vse te točke bi bilo treba urediti čim prej in odpraviti njihove napake,« je povedal Gaberšček, ki ni želel dajati prednosti nobeni od njih. Po njegovem mnenju bi morala občina začeti aktivneje odpravljati tudi tako imenovane pentlje, kot pravimo območjem, kjer morajo kolesarji, namesto da bi popolnoma naravnost kot preostala vozila prečkali križišče, zapeljati desno na pločnik, prečkati cestišče nekaj metrov naprej in nato ponovno zaviti levo, nazaj na prejšnjo premico poti. vbr