Vibe X3 spada med večje telefone, saj njegov zaslon meri 5,5 palca – spada torej že v razred phabletov. Zaradi zajetnejših dimenzij pa ni prav nič neroden, saj ima praktično zasnovano ohišje, ki ne drsi in se lepo prilega v dlan.

Za delovanje dobro skrbijo šestjedrni procesor in trije gigabajti pomnilnika. Po enotedenski rabi nismo imeli težav z učinkovitostjo in odzivnostjo naprave. Pohvaliti gre zaslon visoke ločljivosti, ki na palec premore 418 ločljivostnih točk ppi (kar je več, kot jih ima denimo iphone 6S s 326 ppi).

Stavijo na zvok

Vibe X3 lahko za zgled postavimo drugim mobilnim telefonom na področju zvočne predstave. Telefon je eden redkejših modelov (poleg telefonov HTC), ki ima dva zvočnika na prednji strani ohišja, ki sta usmerjena v uporabnika. Kot vemo, imajo mobilniki te dni zvočnike v večini primerov na spodnji strani ohišja, ki pa niso usmerjeni v gledalca oziroma poslušalca.

Pri zvoku se pozna tudi vgrajena tehnologija Dolby Atmos, ki zvok obogati do te stopnje, da lahko predvajanje s telefona primerjamo s kakšnim zmogljivim zvočnikom bluetooth. Pa tudi poslušanje glasbe prek slušalk je odlično doživetje, za ar gre zasluga digitalno-analognemu zvočnemu pretvorniku. Telefon je prav tako opremljen s tremi mikrofoni, ki veliko bolje izničujejo šume kot drugi konkurenti – priročno za video klepete.

Fotografija, baterija...

Pohvala gre tudi kameri. Prednja zajema v ločljivosti 21 MP, zadnja pa v 8 MP. Fotografije so videti bogate in razločne, prav tako video posnetki, ki jih lahko zajemamo tudi v ločljivosti 4 k.

Z baterijo smo bili zadovoljni, saj je omogočila nekakšno povprečje – to je dober dan intenzivne rabe, dva dni zmerne. Hkrati telefon omogoča razširitev notranjega pomnilnika z dodatno kartico microSD.

Pri rabi pa nas je zmotil bralnik prstnih odtisov, ki je sicer priročno nameščen na zadnjo stran ohišja (z njim recimo odklepamo napravo). Opazili smo, da je vsakič, ko se je zmogljivost baterije zmanjšala na kakih 20 odstotkov, bralnik zmrznil. Mogoče je to zgolj stvar testnega modela, morda pa gre za sistemsko napako.

Zajete fotografije