Prva tekma finala v košarkarski ligi ABA ni postregla s presenečenjem. Crvena zvezda je bila premočna za Mega Leks, ki nastopa sila oslabljen. Zaradi poškodb trener Dejan Milojević namreč ne more računati na nosilce v igri Timotheja Luwawuja - Cabarrota, Alpho Kabo, Ognjena Jaramaza, Nikolo Pavlovića in Aleksandra Aranitovića. Kljub temu so se gostje dobro upirali in na koncu izgubili z 88:95 (25:27, 45:48, 70:68, Ivanović 25, Simeunović 20; Miller in Zirbes po 17). Beograjčani so sicer ne glede na razplet finala že uvrščeni v evroligo, saj Mega Leks zaradi tesnih vezi s srbskim agentom Miodragom Miškom Ražnatovićem, ki ima v lasti agencijo BeoBasket, nima pravice nastopa v evropskih tekmovanjih. Druga finalna tekma (moštvi igrata na tri zmage po sistemu 2-2-1) bo jutri ob 20. uri prav tako v Beogradu.

Še pred začetkom finalne serije pa je pred novinarske mikrofone stopil športni direktor lige ABA Žarko Čabarkapa, beseda pa je tekla predvsem o dogajanju v evropski košarki. Čabarkapa je izrazil upanje, da bo liga ABA obstajala tudi v prihodnje, in poudaril, da je treba počakati na rezultate sestanka med Fibo Europe in ECA v prihodnjem tednu. »Sicer pa ligo ABA vodijo klubi in imajo oni edino besedo pri tem, ali bo liga obstajala še naprej ali ne,« je še dodal Čabarkapa.

V slovenskem državnem prvenstvu pa bosta danes na sporedu zadnji tekmi 8. kroga v ligi za prvaka. Ob 18. uri v Laškem, ki je v drugem delu na domačem parketu še neporažen, gostuje Krka. Olimpija ima pred obračunom v Stožicah proti Rogaški ob 20. uri težave s poškodbami in boleznimi, zato trener Gašper Potočnik še ne ve natančno, na koga bo lahko računal. V vsakem primeru pa odločno napoveduje pohod na peto zaporedno zmago. gte