Odbojkarice Calcita Ljubljana so v prvi finalni tekmi končnice državnega prvenstva za ženske doma premagale Novo KBM Branik s 3:2 (-20, -24, 21, 12, 12). Mariborčanke so dobile prva dva niza in v tretjem povedle s 5:1, nato pa so gostiteljice z delnim izidom 5:0 začele preobrat ter tekmo pripeljale do pomembne zmage s 3:2. V finalu igrajo na tri zmage.

»Ker je bilo večje breme na nas, smo tekmo začeli nesproščeno. Naš servis ni bil takšen, kot smo si želeli, zato pa je bil njihov sprejem odličen in so se lahko razigrale. K sreči se je tehtnica obrnila na našo stran, iz točke v točko smo igrali bolje in na koncu le prikazali dobro igro,« je po tekmi povedal trener Ljubljančank Gašper Ribič.

Njegov tekmec na mariborski klopi Bruno Najdič je dodal: »Začeli smo dobro, v tretjem nizu pa nekoliko padli v igri, najbolj na servisu, hkrati pa tudi na sprejemu in v napadu. To je bila razlika v primerjavi s prvima dvema nizoma. Menim, da sta prva dva niza obe ekipi igrali dobro, tudi tretjega, v četrtem pa nas ni bilo nikjer, v petem pa žal svojih priložnosti nismo izkoristili. Čeprav smo izgubili, obstajajo pozitivni občutki, saj je bilo to naša najboljša tekma, odkar spet vodim ekipo.« jo