Ribnica je očitno trd oreh za rokometaše Celja. Potem ko so Celjani pred desetimi dnevi v polfinalu slovenskega pokala le za gol premagali Ribničane, se je prva tekma končnice državnega prvenstva končala z remijem. Po izenačenem prvem polčasu je v drugem delu vse kazalo na zmago Celja.

Gostje so v zadnjih deset minut tekme vstopili s štirimi goli prednosti, a četa domačega trenerja Roberta Beguša se ni predala, ampak zaigrala še bolj zavzeto, nepopustljivo in borbeno ter prednost tekmeca do konca izničila. Junak razburljive končnice je bil Jan Grebenc, sicer najučinkovitejši igralec tekme z devetimi goli, ki je dosegel zadnja dva zadetka na tekmi. S tem so bili Ribničani nagrajeni za nepopustljivost in zasluženo osvojili točko. Celjani so imeli za zadnji napad 14 sekund, a ga je zapravil Miha Zarabec. »Nekdo je pač moral prevzeti odgovornost. Žal sem zadel le vratnico. Izid ni realen. Na povratni tekmi v Celju jim bomo vrnili z dvojno mero,« je povedal Miha Zarabec. Po porazu z Mariborom je bil remi v Ribnici drugi spodrsljaj Celjanov v letošnji sezoni. Gorenje ni izpustilo priložnosti in je z visoko zmago proti Kopru zasedlo prvo mesto na lestvici.

Izidi 1. kroga končnice državnega prvenstva za rokometaše: Ribnica – Celje 27:27 (14:15), Maribor – Loka 24:23 (12:11), Gorenje – Koper 2013 35:23 (18:12), vrstni red: Gorenje 51, Celje 50, Maribor 39, Ribnica 32, Koper 31, Loka 30.

Liga prvakov, povratna tekma četrtfinala: Kielce – Flensburg 29:28 (14:13, Zorman 1 za Kielce), v polfinale na zaključni turnir Kielce z izidom 57:55. jo