Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet, mednarodni, liga prvakov

Atletico Madrid - Bayern München
1, 0
Atletico je verjetno najbolj neugoden nasprotnik za dominantna moštva, kot sta v zadnjem obdobju Barcelona in Bayern, ki niso vajena tako trdoživih nasprotnikov, ki poleg fanatične borbenosti in nepopustljivosti poseduje tudi precej kvalitete in talenta, zato se tekme pogosto končajo v nasprotju z željami favoriziranih ekip. Če je v četrtfinalu padla Barcelona, jo Atletico vsaj doma lahko zagode tudi Bavarcem.

Nogomet, Francija, 1.liga

Lille - Angers
1
Lille je v soboto v finalu ligaškega pokala z 1:2 klonil proti PSG in prekinil serijo šestih zaporednih zmag, a je z igro vse prej kot razočaral. Proti najboljši francoski ekipi zadnjih štirih let je bil povsem enakovreden in finale izgubil s precej smole, toda časa za objokovanje ni. Če dobi to zaostalo tekmo, se bo Lille četrtouvrščeni Nici približal na dve točki, za drugim mestom pa bo zaostajal le štiri, torej si v zadnjih treh krogih še povsem realno lahko priigra igranje v Evropi, morda celo v ligi prvakov.

Nogomet, Grčija, pokal

Olympiakos - PAOK
1
Olympiacos v Grčiji že nekaj let ne pozna konkurence in bo verjetno tudi danes še enkrat zmagal. V prvenstvu je denimo letos zbral že 40 točk več od današnjega tekmeca.

Košarka, ZDA, NBA

Golden State - Houston
1
Golden State bo dva tedna brez MVP lige Stepha Curryja, a ima na srečo za nasprotnika razglašeni Houston, ki ni sposoben sestaviti popolne tekme, da bi se lahko resneje kosal z najboljšo ekipo. Bojevniki so na zadnji tekmi v drugem polčasu že igrali brez Curryja in so prav osmešili rakete, ki imajo res le teoretične možnosti, da ogrozijo napredovanje Golden Stata.