Začnimo tokratni preizkus pri ceni. Samsung Galaxy S7 stane 730 evrov. To ni malo, je pa vsekakor manj kot 860 evrov, kolikor stane neposredni konkurent iPhone 6S. Dobrih 700 evrov je torej cena, za katero lahko ta trenutek dobite enega najboljših androidnih mobilnih telefonov. Za vrhunec ponudbe ga namreč označujejo številni poznavalci, mi pa mu vseeno ne bomo v celoti peli hvalospevov – uvrščamo ga le stopničko nižje.

Zdi se nam, da mora naprava z nazivom »najboljši« ponuditi nekaj več kot ostali. Pri Galaxy S7 ne moremo oporekati kakovosti delovanja in izdelave, vseeno pa nas malenkost moti povprečen videz. Ravno zaradi slednjega bi kot najboljši androidni telefon raje označili njegovega brata Galaxy S7 Edge, ki zaradi inovativnega zaslona in ohišja preprosto izstopa izmed vseh naprav. Ampak ta že stane 100 evrov več.

Vtisi

Če odmislimo vizualni vidik, lahko Galaxy S7 zamerimo le malo stvari. 5.1 palcev velik zaslon omogoča odlično prikazovanje vsebin, tudi na močni zunanji svetlobi. Odlikuje ga QHD Super AMOLED tehnologija z ločljivostjo 2,560 x 1,440 in 577 ppi (ločljivostnih točk na palec) - iPhone 6S denimo premore le 326 ppi.

Osem jedrni procesor in 4 GB rama zagotavljajo bliskovito delovanje. V času preizkusa smo telefon izpostavili intenzivni nekajurni večopravilnosti in naprava dejansko ni niti enkrat zatajila.

Omenjene tehnične zmogljivosti uvrščajo S7 tudi med najboljše mobilne telefone na trgu za igranje iger. Na napravi je po novem aplikacija Game Launcher, ki na enem mestu združuje vse igre, hkrati pa preko nje nadzorujemo še kopico drugi nastavitev, ki jih bodo igričarji cenili - prilagajanje drugih aplikacij, da ne motijo med igro, prilagajanje grafičnih nastavitev, ipd. Med najpomembnejše lastnosti v tem poglavju pa sodi tekoče hlajenje v napravi, ki onemogoča pregrevanje telefona med intenzivnim igranjem.

Baterija

Dobrodošla posodobitev je doletela tudi baterijo. Ta se je namreč od prejšnjega modela nekoliko povečala. Z intenzivno rabo lahko zdrži dober dan, z zmerno pa tudi dva (bila naj bi najboljša razredu, saj je na podobni preizkusih premagala iPhone 6S, Sony Xperio Z5 in HTC One M9). Hkrati naprava omogoča hitrejše polnjenje - tako žično kot brezžično.

Končno je Samsung tudi uvedel možnost razširitve pomnilnika z microSD kartico, kot tudi I86 certifikat, ki telefon ščiti pred udorom vode in prahom.

Edino kar še pogrešamo je boljši zvočnik. Oziroma, boljšo lokacija le tega. S7 ima čisto sposoben zvočnik na spodnji strani ohišja, vendar lahko bi se zgledoval po HTC ali Lenovo mobilnikih, ki zvočnike usmerjajo proti uporabniku, kar je tudi prvenstveni namen.

Kamera

V našem primeru nas je mobilnik najbolj presenetil na področju zajemanja fotografij in video posnetkov. Te zajema v ločljivosti 12 MP, prednja kamera pa v 5 MP.

Pri kameri S7 so inženirji prvič uporabili tehnologijo dvojnih ločljivostnih točk - tehnologijo, ki sicer domuje v svetu zmogljivejših DSLR kamer. Ta namreč omogoča dvakrat hitrejše ostrenje, boljšo uravnavanje barv in boljše zajemanje v slabi svetlobi.

Fotografije bodo najbolj zahtevni lahko shranjevali tudi v RAW formatu, video pa zajemali v ločljivosti 4k. Prav zajemanje videa nas je navdušilo, saj se posnetki lahko z lahkoto primerjajo z zmogljivimi kompaktnimi kamerami kot je denimo Canon G7X, ali pa Sony RX100IV.