»Oni ne razumejo, kaj je civilna družba, kot tudi ne razumejo tega, kaj je internet in viralen prostor. Za njih je to prostor za blatenje, sramotenje in grožnje. Brez civilne družbe ne gre.«

***

Politik, predsednik SDP, nekdanji predsednik hrvaške vlade Zoran Milanović v Slobodni Dalmaciji o svojih političnih nasprotnikih iz HDZ.

***

Po njegovem mnenju sploh ne vedo, kaj želijo in da sploh ni problem v tem, če se politiki med seboj prepirajo, ker to pomeni, da imajo željo, da se nekaj spremeni, kar pa ne velja za sedanjo vladno koalicijo. Millanović je še prepričan, da so v HDZ močno razočarani, ker ne morejo vladati z močnim represivnim sistemom, kot so si to predstavljali.

Čeprav so trenutno na oblasti, jih najbolj moti to, da nimajo popolne oblasti in da ne morejo delati vsega, kar bi hoteli, zato so svoje frustracije kažejo v tem, da zmanjšujejo sredstva namenjena civilni družbi. Proračunski denar je po Milanovićevem mnenju last vseh državljanov, ki se združujejo v bolj liberalnih ali bolj konzervativnih barvah in da hočejo v HDZ-ju izkoristiti prav to, da bo med njimi prišlo do trenj zaradi pomanjkanja denarja.