Seveda se lahko zgodi vsakomur, da vozi prehitro, toda za tako objestno vožnjo, kot sta jo prikazala rekorderja, ni opravičila. Toliko bolj, ker se je zgodila v območju omejene hitrosti in v naselju, kjer je zaradi pešcev in praviloma šolarjev na cesti počasnejša vožnja nujna. Le sreči pa se v obeh primerih lahko zahvalimo, da ni prišlo do najhujšega, saj prekoračeni hitrosti nista zagotavljali pravočasnega in varnega ustavljanja.

Zdi se, da slovenska zakonodaja v isti koš meče voznike, ki se jim prekoračitev zgodi enkrat in druge, ki vozijo prehitro namenoma, brez razmisleka o posledicah, a imajo to srečo, da jih s prsti v marmeladi ujamejo le poredkoma. Pri tem se strinjam, da so kazni zanje občutno premajhne. Takšnemu prekrškarju namreč ni več mesta na slovenskih cestah. Ali prevedeno, vozniški izpit bi mu morali odvzeti do konca življenja, denarna kazen bi morala biti tako visoka, da bi ga glava bolela še dolgo, prav tako bi mu morali avto zapleniti, ga prodati na dražbi, denar pa nameniti za še večjo prometno varnost.

Problem pri ekstremnim prekrškarjih, pa naj gre za prehitro ali objestno vožnjo, vsebnost alkohola ali ostalih nedovoljenih substanc v krvi, je, da jih kazni ne spametujejo, po vrnitvi na ceste, ko izpit na tak ali drugačen način opravijo znova, pa je njihov vzorec obnašanja na cesti identičen tistemu, preden so jih policisti zalotili pri kršenju predpisov.

Pogosto gre pri prekrških za hitrost kot posledico alkohola, mnogi alkoholiki pa imajo trajne okvare, ki jim onemogočajo sposobnosti za varno vožnjo. Vodja ene večjih avtošol v Sloveniji nam je zaupal, da se kljub temu po odvzemu vozniškega vedno znova vračajo; tako so imeli primer, ko je kronični alkoholik v avtošoli že trikrat obnavljal izpit. Rešitev je zagotovo v možnosti, ki jo dopuščajo nekatere države, da vozniški izpit ponavljaš največ dvakrat, nato sledi trajni odvzem pravice do vožnje. A žal statistika kaže, da tudi to ekstremistov v Sloveniji ne bi odvrnilo od vožnje, saj bi lahkomiselno vozili brez izpita. Tudi zato je še kako pomembno, da se prometna varnost začne že pri najmlajših. Le vztrajno ponavljanje pravil varne vožnje je zagotovilo, da bo nevarnih voznikov vse manj. Žal pa bodo na cestah prisotni večno.