Trije udeleženci sklepnega turnirja četverice v košarkarski evroligi so že znani. Ekipa Laboral Kutxa Jake Blažiča je v četrtfinalu s 3:0 v zmagah odpravila Panathinaikos, Fenerbahče Real Madrid, CSKA pa Crveno zvezdo. V Berlinu se bosta 13. maja (finale bo na sporedu dva dni pozneje) v polfinalu udarila Laboral Kutxa in Fenerbahče, CSKA pa na nasprotnika še čaka. Barcelona proti Lokomotivu Kubanu vodi z 2:1. Četrta tekma bo na sporedu danes ob 20.45.

»Ko se otroške sanje uresničijo,« je po velikem uspehu svojega moštva na spletnem družabnem omrežju zapisal slovenski reprezentant Jaka Blažič, ki je tokrat v 18. minutah na parketu dosegel štiri točke. Izpad v četrtfinalu najelitnejšega evropskega tekmovanja je bil usoden za trenerja Panathinaikosa Aleksandra Đorđevića, ki ga bo do konca sezone nadomestil Argiris Pedoulakis.

Zadnjo tekmo v evroligi je v zelenem dresu odigral petintridesetletni Dimitris Diamantidis, ki bo koncu sezone končal kariero. Legendarni košarkar je v karieri, ki jo je v celoti preživel pri Panathinaikosu, trikrat osvojil evroligo, bil enkrat najboljši posameznik (MVP) tekmovanja, dvakrat najboljši posameznik (MVP) sklepnega turnirja četverice, poleg tega pa je prvi na večni lestvici po asistencah, ukradenih žogah, odigranih minutah, statističnem indeksu in tekmah, začetih v prvi peterki.