Ko si je Kevin Kampl konec februarja zlomil mečnico, so zdravniki napovedovali, da je sezona zanj končana. A okrevanje je potekalo bolje od pričakovanj in borbeni slovenski vezist se je na veliko veselje trenerja Rogerja Schmidta pred zadnjimi petimi krogi bundeslige pridružil moštvu na treningih. V soboto je bil Kampl prvič ponovno v kadru za tekmo z Eintrachtom in ker se je Bayer dolgo mučil s prebijanjem obrambe gostov, je Schmidt v 70. minuti posegel po menjavi in v igro poslal Slovenca, česar prav gotovo ni obžaloval.

Kampl je le nekaj sekund po vstopu v igro dosegel izjemen zadetek s svojim prvim dotikom žoge po nekaj mesecih. Bayer je imel prosti strel, po predložku pa so gostje žogo uspeli izbiti na rob kazenskega prostora, a ravno na nogo slovenskega reprezentanta, ki je z volejem meril natančno, tik ob vratnico in vratar Eintrachta je bil nemočen. V nadaljevanju je Bayer lažje zadihal, gostje pa so se morali odpreti, kar je bila voda na mlin domačim, ki so v preostanku tekme zadeli še dvakrat in zmagali s 3:0 ter so po peti zaporedni zmagi že tretji in v vse boljšem položaju, da si znova priigrajo ligo prvakov. Kampl je bil za predstavo v 20 minutah nagrajen celo s prvim sezonskim izborom v enajsterico kroga, znašel pa se je tudi med šestimi nominiranci za igralca kroga, njegov izjemen zadetek pa je med štirimi predlogi za najlepši gol kroga v bundesligi. Vsekakor mu je uspela sanjska vrnitev na igrišča po poškodbi.

Jojo vztraja med najboljšimi strelci v serie A

V velikem slogu pa sezono nadaljuje tudi Josip Iličić, ki je letos najboljši igralec Fiorentine. Ponovno se je izkazal v nedeljo, ko je v Firencah gostoval Sassuolo, neugoden tekmec, ki še ni obupal nad šestim mestom in igranjem v Evropi. Gostje so v 55. minuti uspeli izenačiti na 1:1 in napovedali, da bi utegnili zagreniti življenje tudi Fiorentini, a je nervozo in nejevoljo domačih navijačev na tribunah le dve minuti kasneje končal Iličić. Podobno kot Kampl je tudi on zadel z volejem z roba kazenskega prostora, njegova mojstrovina pa je bila izbrana za gol kroga v serie A.

To je bil že 13. prvenstveni gol sezone za Iličića, s čimer na lestvici strelcev zaseda visoko 5. mesto, pa čeprav je nastopil le na 26 tekmah, precej manjkrat kot nogometaši, ki so na lestvici pred njim. Slovenski reprezentant je v serie A letos odigral 1787 minut, torej gol doseže na dobrih 137 minut. Zgolj hipotetično, če bi odigral vseh 33 krogov po 90 minut, bi ob enaki učinkovitosti do zdaj zadel že 21-krat in bi bil z lepo prednostjo pred zasledovalci drugi strelec lige, a je to le teorija, saj je znano, da Iličić skoraj nikoli ne odigra vseh 90 minut ali pa v sistemu rotacije trenerja Paula Souse pristane celo na klopi. Tudi tokrat je moral iz igre v 77. minuti.

Fiorentina pred zadnjimi petimi krogi zaseda peto mesto, za tretjim, ki prinaša kvalifikacije za ligo prvakov pa zaostaja šest točk, zato Firenčani še niso obupali in se bodo verjetno do zadnjega kroga borili zbrti čim več točk, Iličić pa bo gotovo dobil priložnost za še kakšen zadetek in da si pred poletnim prestopnim rokom še nekoliko dvigne ugled in ceno. Zainteresiranih kupcev na vratih Fiorentine verjetno ne bo manjkalo.