Na prvih polfinalnih tekmah so vsi štirje favoriti (Calcit Volleyball, ACH Volley, Calcit Ljubljana in Nova KBM Branik) zmagali doma, pri čemer na štirih tekmah niso oddali niti niza, saj so se vse končale s 3:0. V polfinalu se igra na dve dobljeni tekmi, zato favoriti računajo, da si bodo že na današnjih povratnih dvobojih v gosteh priigrali vozovnico za finale državnega prvenstva. Toda če bo kateremu slučajno spodletelo, bo imel priložnost za popravni izpit na tretji tekmi v soboto, 23. aprila.

Odbojkarje Calcita po zmagi v Kamniku čaka težko gostovanje v Murski Soboti, kjer so v tej sezoni že dvakrat klonili. »V vseh treh nizih so Prekmurci potrdili, da so neugoden nasprotnik, a smo se v končnicah trikrat znali zbrati in se nam je izšlo. Na obeh tekmah, ki smo ju letos izgubili v Murski Soboti, nismo bili daleč od zmage. Štiri nize od šestih smo izgubili na razliko, zmaga obakrat ni bila imperativ, poleg tega pa nismo bili v popolni zasedbi. V tem vidim naše rezerve za prvo letošnjo zmago v Murski Soboti, kjer si želimo zagotoviti nastop v finalu,« napoveduje Žan Novljan, 22-letni in 198 centimetrov visoki Calcitov bloker, ki se je na prvi tekmi izkazal s štirimi bloki.

Še bolj kot Kamničani, ki so nize dobili na 20, 21 in 26 točk, so se namučili igralci ACH Volleyja, ki so proti Salonitu zmagali na 23, 24 in 20. Toda tradicija medsebojnih tekem je absolutno na strani aktualnih državnih prvakov, ki proti Kanalcem niso izgubili že več kot šest let, nazadnje marca 2010. »Presenečen sem, da so Ljubljančani tako stežka prišli do zmage na domačem igrišču. Čeprav so Kanalci doma še nevarnejši in je vse možno, pa vendarle mislim, da do tretje tekme ne bo prišlo,« o drugem polfinalnem dvoboju Salonit Anhovo – ACH Volley pravi Novljan.

Igralke Calcita računajo, da bodo že danes na Galjevici postale finalistke prvenstva, v katerem branijo lansko lovoriko. Na prvi tekmi so na mestnem derbiju v treh nizih oddale le 50 točk, med junakinjami pa je bila tudi 21-letna Kaja Turk s šestimi bloki. »Verjetno je to moj rekord v članski konkurenci na eni tekmi, a še bolj sem zadovoljna s tem, da smo prikazale dobro igro in Vitalu nismo dovolile presenečenja. Vem, da bodo vitalovke znova naredile vse, da bi nas presenetile, a naš cilj je, da si še z eno zmago zagotovimo finale,« se nadeja Kaja Turk, ki je bila v preteklosti tudi igralka Vitala. Po prvi tekmi je imela nekaj zdravstvenih težav, a bo danes igrala, za drugi polfinalni dvoboj GEN-I Volley – Nova KBM Branik pa napoveduje, da se bodo v Novi Gorici veselile gostje iz Maribora.

Spored drugih polfinalnih tekem, moški, danes ob 19. uri: Panvita Pomgrad – Calcit Volleyball, Salonit Anhovo – ACH Volley, ženske, danes ob 19. uri: GEN-I Volley – Nova KBM Branik, ob 20. uri: Vital – Calcit Ljubljana.