Na celodnevnem dogodku, ki so mu dali pomenljivo ime Knauf Experience, si je čez dan ogledalo praktične predstavitve več kot petsto izvajalcev, trgovcev, inženirjev, projektantov ter arhitektov, ki so spoznavali lastnosti in prednosti raznolikih inovativnih izolacijskih materialov, namenjenim različnim načinom uporabe.

Celovita sanacija strehe

Družba Knauf Insulation je najprej predstavila način celovite sanacije strehe z zunanje strani z izolacijo Knauf Insulation ECOSE med, in TERMOTOP preko špirovcev v smislu sistemske rešitve s folijami LDS. Sledila je predstavitev ozelenitve ravne strehe, ki jo je mogoče z lahkim montažnim sistemom Urbanscape povsem preprosto spremeniti v ekstenzivno zeleno streho. Sistem zelene strehe Urbanscape sestavljajo štirje sloji - protikoreninska membrana, ki ščiti hidroizolacijo pred vdorom korenin, drenažni sloj z ali brez zalogovnika za učinkovito odvajanje odvečne vode, GreenRoll večnamenski sloj iz naravnih mineralnih vlaken, ki odlično akumulira vodo in je dobra podlaga za rast rastlin, ter Urbanscape Sedum-mix vegetacijska podlaga.

Vgradnja toplotne izolacije

Knauf Insulation je pripravil še predstavitev izvedbe vgrajevanja toplotne izolacije na kontaktno fasado ter pravilnega postopka vgradnje plošč Smartwall s poudarkom na lepljenju, mehanskem pritrjevanju in poglobljenemu sidranju pritrdil. Prikazali so tudi prednosti vgrajevanja toplotne izolacije na strope neogrevanih kleti in garaž, ki s celopovršinskim lepljenjem in brez potrebnega sidranja prostoru nudijo izvrstno toplotno, zvočno in požarno zaščito. Knauf Ljubljana, ki je največji dobavitelj suhomontažnih sistemskih konstrukcij in materialov v Sloveniji, se je poleg standardnih predstavil še s svojimi inovativnimi izdelki za suhomontažno gradnjo, namenjeno večji zvočni zaščiti prostorov, boljši akustiki, večji požarni varnosti, učinkovitejši zaščiti pred vlago, rentgenskimi sevanji in elektromagnetnimi valovanji. Na trgu jih boste prepoznali pod imeni Diamant, Silentboard, Cleaneo Akustik, Drystar, Fireboard, Vidiwall, Safeboard, Thermoboard, Fireboard, Aquapanel in Comfortboard s PCM-tehnologijo. Največ pozornosti so na dogodku posvetili sistemskim konstrukcijam, materialom ter fugirnim masam, zato so prikazali tudi pravilen postopek fugiranja.

Celostne sistemske rešitve za modularne strope

Družba Knauf AMF, ki arhitektom, proizvajalcem, podjetjem iz gradbene stroke, trgovcem z gradbenim materialom in investitorjem že dve desetletji nudi svetovanje in zagotavlja inovativne in trajnostne rešitve pri suhomontažni gradnji, se je predstavila s svojimi celostnimi sistemskimi rešitvami za modularne strope. Podjetje je tudi začelo s proizvodnjo mehkih stropnih plošč, imenovanih Softboard, na trgu pa so poznani tudi kot specialisti za akustične in higienske strope za zdravstvene objekte, za katere so pridobili tudi vse ustrezne certifikate.

Donacija za projekt Botrstvo

Skupina Knauf se je ob tej priložnosti odločila tudi za dobrodelnost in Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje donirala sredstva za projekt Botrstvo. Maruša Kaučič je ob simboličnem prevzemu donacije povedala: »Iz srca se zahvaljujemo podjetjem Knauf Insulation, Knauf AMF in Knauf Ljubljana, ki so se na svojem srečanju spomnili tudi na otroke iz družin v stiski. Številni otroci po vsej Sloveniji zaradi materialnih razmer ne dobijo priložnosti za zdravo in spodbudno preživljanje otroštva in zares potrebujejo pomoč na poti v lepšo prihodnost. Število takih otrok raste. Hvala, ker ste jim to omogočili.« Dogodek v Paviljonu so organizatorji popestrili tudi z atraktivno modno revijo delovnih, športnih in poslovnih oblačil, srečanje pa je povezovala vedno energična Rebeka Dremelj.