Nogometašev Manchester Cityja torkova zmaga proti Paris Saint-Germainu in zgodovinska uvrstitev v polfinale lige prvakov ni ponesla v višave. Meščani so prav v zaključku sezone ujeli najboljšo formo, kar njihove navijače veseli in jezi hkrati. Moštvo trenerja Manuela Pellegrinija je sposobno precej več, kot se le boriti za mesta, ki vodijo v ligo prvakov, kar so z zmago s 3:0 potrdili na gostovanju pri Chelseaju. Londončani, ki so pred dvema mesecema v FA pokalu City ponižali s 5:1, so tokrat le nemočno spremljali, kako gostje na krilih Sergia Agüera korakajo do svoje druge zmage v zadnjih osemnajstih dvobojih na Stamford Bridgeu.

Argentinski napadalec je bil na zelenici neustavljiv in v 80. minuti s strelom iz najstrožje kazni dosegel svoj sedmi hat-trick v dresu sinje modrih. »Ko Sergio igra na vsaki tekmi in vsak teden, naredi razliko na igrišču. Prepričan sem, da je najboljši napadalec v premier ligi,« je svojega varovanca v oblake koval Manuel Pellegrini. Ugotovitvam čilskega trenerja pritrjuje tudi statistika, saj se je od avgusta 2011 med strelce v angleškem prvenstvu največkrat vpisal prav Agüero (99-krat). Z 78 goli mu sledi Robin van Persie, še tri manj pa jih je odtlej dosegel kapetan Manchester Uniteda Wayne Rooney.

Eden Hazard deležen pogroma

Visok sobotni poraz je še en pokazatelj več, da decembrsko slovo Joseja Mourinha in prihod Guusa Hiddinka na klop angleškega prvaka nista prinesla želenega rezultata. Klub je pod vodstvom uglednega nizozemskega stratega komajda napredoval, saj je na 22 tekmah zabeležil le devet zmag, v prvenstvu pa se je s petnajstega mesta pomaknil na deseto. Tako mizerni, kot so izidi temno modrih – v zadnjem mesecu in pol so osvojili le pet točk –, je tudi forma enega njihovih največjih zvezdnikov Edena Hazarda. Belgijec, ki je zaradi težav s kolkom srečanje spremljal s tribun, je v letošnji sezoni le bleda senca samega sebe. Petindvajsetletnik je v lanskem prvenstvu prispeval 14 golov in devet asistenc in bil izbran za najboljšega igralca premier lige, medtem ko je letos njegov prispevek veliko skromnejši (0 golov, 3 podaje). »Lansko leto je bil čudovit, letošnja sezona pa je zanj precej mračnejša,« je ocenil Guus Hiddink in in pristavil: »Bil je številka ena, zdaj je zgolj še eden v vrsti povprečnih nogometašev.«

Kako zelo Hazardove slabe predstave jezijo nekatere navijače Chelseja, dokazuje tudi pogrom, ki ga je bil nogometaš deležen na družabnih omrežjih, potem ko so ga kamere na derbiju ujele, kako si ob izgubljanju svojih soigralcev s sinom v VIP-loži čas krajša z lizanjem sladoleda. »Medtem ko je njegovo moštvo ponižano, se Hazard igra očeta in jé sladoled,« je bruhalo iz navijačev.

Slovo Aston Ville po 28 letih

Še veliko več razlogov za nezadovoljstvo imajo po 34. krogu podporniki Aston Ville. Eden največjih in najstarejših klubov ter ustanoviteljev angleškega prvenstva se po 28 sezonah igranja v premier ligi poslavlja od elite. Za klub iz Birminghama, ki štiri kroge pred koncem nima več niti teoretičnih možnosti za obstanek, je bil usoden minimalen poraz – že deveti zaporedni – v gosteh proti Manchester Unitedu.

Kje je šlo za Aston Villo po zlu? Angleški mediji s prstom kažejo na neposrečene poteze vodstva, med katere sodi tudi imenovanje Remija Gardeja za trenerja. Francoz je klub vodil na zadnjih 20 tekmah, njegov odstotek uspešnosti pa je bil vsega desetodstoten.