Nove besede se zagotovo pojavljajo hitreje kot nekoč. »Večja masa ljudi več tuhta, več govori in imajo besede več možnosti, da se rojevajo,« je prepričan Boštjan Gorenc - Pižama, raper, prevajalec in avtor nedavno izdane knjige SLOLvenski klasiki 1.

Ker mladi veliko časa preživijo na spletu, bi v skladu z njegovim prepričanjem lahko sklepali, da imajo danes bogatejši besedni zaklad kot nekoč. Starši in profesorji ob tem glasno protestirajo, Pižama pa meni: »Mladi smo nekdaj takšne mimobežne komentarje pisali po listkih in niso nikoli videli luči dneva. Danes pa so vsi ti neknjižni zapisi obelodanjeni, da lahko vihtimo roke nad njimi.«

Zanimalo nas je tudi, ali se mu zdi, da je internetni sleng mnogo bolj poenoten kot nekoč. »Ravno zaradi zapisa, ki leta od enega do drugega, pridemo do večje širitve besed in fraz. Te sicer še vedno nastajajo neodvisno,« pravi Pižama. Meni tudi, da je »edini večji problem ta, da bi ljudje začeli internetne zapise razumevati kot normo in bi potem takšen jezik uporabljali tam, kjer se pričakuje vsaj splošnopogovorno, če že ne zborno raven«.

Prepričan je še, da gre krivca za poenostavljanje slovenščine iskati kar v naši lenobi. Preprosto zato, ker se nam pogosto pravil lepe slovenščine ne ljubi upoštevati.