Po pričakovanih zmagah CSKA proti Crveni zvezdi in Fenerbahčeja proti Realu Madrid na prvih četrtfinalnih tekmah evrolige želita prednost domačega parketa danes unovčiti tudi Lokomotiv Kuban in Laboral Kutxa. Rusom na poti do sklepnega turnirja četverice stoji Barcelona, Špancem pa Panathinaikos.

Za slovenske ljubitelje igre z oranžno žogo bo seveda bolj zanimiv obračun Laboral Kutxe in Panathinaikosa. V baskovskem moštvu igra pomembno vlogo reprezentant Jaka Blažič, medtem ko pri atenskem velikanu pri trenerskem poslu Aleksandru Đorđeviću pomaga Sani Bečirović. V vlogi rahlega favorita bodo gostitelji, ki so v letošnji sezoni evrolige pred domačimi navijači klonili le enkrat, medtem ko je Panathinaikos v pravem času ujel dobro formo, saj je na zadnjih enajstih tekmah zmagal kar devetkrat.

»Pred nami je priložnost, ki je večina mojih igralcev v karieri še ni imela. Nihče nas ni štel med favorite evrolige. Sami smo si izborili dobro izhodišče v četrtfinalu, zdaj pa ga bomo poskušali unovčiti,« pravi trener baskovskega moštva Velimir Perasović, ki bo v lovu na sklepni turnir računal tudi na pomoč domačih gledalcev. V drugem delu evrolige je Laboral Kutxo povprečno na tekmo bodrilo kar 11.622 gledalcev. »Vsi vemo, kaj je treba storiti v četrtfinalu. Boriti se je treba za vsako žogo, vsak napad, vsak skok. Majhne podrobnosti namreč na koncu odločijo o zmagovalcu,« pa pravi Aleksandar Đorđević.

Evroliga, četrtfinale, prvi tekmi (igrajo na tri zmage po sistemu 2-2-1): CSKA – C. zvezda 84:74 (25:20, 44:40, 63:56, Teodosić 23; Miller in Jović po 14), Fenerbahče – Real Madrid 75:69 (15:11, 41:29 53:52, Bogdanović in Sloukas po 17; Reyes 13). gte