Nogometaši Triglava verjamejo, da lahko v 2. slovenski nogometni ligi spišejo pravljico in na koncu zasedejo tako želeno drugo mesto, ki pelje v dodatne kvalifikacije za 1. SNL. To so Kranjčani dokazali z imenitno predstavo v 21. krogu, ko so pred domačimi navijači s pravljičnim številom zabitih golov odpihnili Veržej. Končni izid je bil namreč kar 7:0. Za Triglav je to že peta zmaga na zadnjih šestih tekmah, s katero za drugouvrščeno Dravo zaostajajo ulovljive tri točke. V pravljični razplet prvenstva šest krogov pred koncem še vedno verjamejo tudi v Šenčurju. Zmaga proti Tolminu z 2:0, ko sta zadela Ervin Jogić in Martin Cesar, je zadnjeuvrščeno moštvo vrnila v igro za obstanek. Za Zarico Kranj, ki zaseda želeno osmo mesto, zaostaja za štiri točke.

»Ni še vsega konec, saj smo šele na sredini spomladanskega dela prvenstva. Želim si le, da bi igralci tudi v prihajajoče tekme krenili s takim odnosom, kot so ga pokazali proti Tolminu. Le v tem primeru lahko na koncu uresničimo cilj, ki smo si ga zadali pred začetkom prvenstva, in to je seveda obstanek v drugi ligi,« je po uspehu proti Tolminu povedal trener Goran Stanković, ki je moštvo prevzel med zimskim premorom, pred tem pa Tomažu Kavčiču pomagal na Kitajskem pri tamkajšnjem drugoligašu Hunan Billows.

Čeprav so bile osvojene tri točke za Šenčur šele prve v spomladanskem delu prvenstva, saj so pred tem klonili na štirih zaporednih obračunih, je Stanković zadovoljen s prikazanimi igrami igralcev. »Fantje izpolnjujejo pričakovanja, a so obremenjeni z lestvico. Želijo si obstanka in upam, da me bodo še naprej presenečali. Zdaj nam je ostalo še šest tekem, na katerih moramo storiti vse, da pridemo do čim boljšega izkupička. Prva ovira bo v 22. krogu Aluminij. Od zdaj naprej so pomembnimi le še rezultati. Enostavno moramo osvajati točke. Umetniški vtis v tem trenutku in položaju ne pomeni prav ničesar več.«

Iv. Gorica znova na vrh lestvice

Po izrednih igrah v letošnji sezoni je Ivančna Gorica v 3. SNL – center zadnja dva kroga iz rok izpustila vodstvo na lestvici, saj jo je prehitela Ilirija. Igralci trenerja Safeta Hadžića so imeli v nedeljo imenitno priložnost, da se znova zavihtijo na vrh lestvice, saj so gostovali ravno na stadionu v Zgornji Šiški. Z goloma Andrije Novosela in Janka Peneja so nalogo suvereno opravili, za nameček pa znova ohranili mrežo nedotaknjeno. Ivančna Gorica je na dosedanjih 18 tekmah prejela zgolj tri zadetke, kar je zavidanja vreden dosežek.

V mlajših kategorijah sta vodilni moštvi povečali prednost. V mladinskem prvenstvu so Domžale izkoristile spodrsljaje zasledovalcev in Publikumu ušle na pet točk zaostanka, enako pa je v kadetskem prvenstvu storilo Krško, ki ima pred Domžalami in Mariborom zdaj prav tako pet točk naskoka.