Direktor Nepremičninskega sklada Florijan Bulovec ob predstavitvi novega objekta poudarja: »V tem projektu smo združili svoje znanje in dolgoletne izkušnje. Naš cilj pri zasnovi tega projekta je bil predvsem stanovalcem ponuditi prijetno bivalno okolje, ki jim bo zagotavljalo varnost, spodbujalo njihovo druženje in aktivnost ter jim na ta način omogočalo ohranjanje psihičnih in fizičnih sposobnosti. Veliko pozornosti smo posvetili tudi oblikovanju zunanjega bivalnega okolja: stanovalci bodo lahko uživali v mirnejšem parku ali na bolj izpostavljeni terasi pri vhodu v objekt. Mislim, da smo zastavljeni cilj dosegli in da je to naš najboljši objekt z oskrbovanimi stanovanji.«

Dvonadstropni objekt in trideset stanovanj

Najemna pogodba se sklene za nedoločen čas, najemnina trenutno znaša od 257 do 470 evrov na mesec (april 2016). Poleg najemnine je treba plačevati še obratovalne in ostale stroške. Nekaj stanovanj je še prostih. Objekt obsega pritličje in dve nadstropji, v njem je deset stanovanj s površino 38–42 m2, 15 stanovanj s površino 50–52 m2 in pet stanovanj s površino 58–69 m2. Stanovanja so zgrajena tako, da omogočajo bivanje tudi gibalno oviranim (dvigalo, širši prehodi, prilagojena oprema).

Vsa stanovanja imajo kopalnico, ložo in shrambo. Kuhinja (leseni del, hladilnik z zamrzovalnikom in električna kuhalna plošča) in kopalnica (arhitekturno prilagojena s prho in držali) sta že opremljeni. Druge prostore si najemniki uredijo po svojih željah. V pritličju objekta je opremljen skupni prostor za druženje, kolesarnica in pralnica. V prvem nadstropju je tudi sušilnica.

Energijski razred A2

Za objekt je izdelana energetska izkaznica, iz katere je razvidno, da objekt spada v energijski razred A2 (12 kWh/m2). Gradnja objekta je trajala 14 mesecev. Celotna vrednost investicije je znašala 3,7 milijona evrov. Skupna površina objekta znaša 2107 m2, od katere je 1468 m2 stanovanjskih površin. Pred objektom je 25 parkirnih mest, od tega jih je pet namenjenih invalidom. V parku za objektom so nameščene klopi in oprema za fitnes, namenjena rekreaciji, ter kot novost tudi zeliščne grede.

Uporaba klica v sili za morebitno nujno pomoč je mogoča 24 ur na dan. V neposredni bližini so nov dom za starejše, zdravstveni dom, lekarna in zelene površine. Pošta, banka in trgovine so oddaljene 15 minut hoje, blizu pa sta tudi postaji mestnega avtobusa in primestnega vlaka. Najemniki lahko naročijo tudi storitve Doma starejših Škofljica po njihovem ceniku. Na voljo imajo dnevno oskrbo s hrano, vzdrževanje osebne higiene, gospodinjsko pomoč, čiščenje, pranje, likanje in še kaj.