Medtem ko se je Špancem na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju na Švedskem na petkovi tekmi proti Sloveniji razpad sistema začel dogajati v 38. minuti, se je Krimu na Kodeljevem začel že od prve minute, po zaostanku z 0:4 pa so gostiteljice prvi zadetek dosegle šele v osmi minuti. Trener Uroš Bregar je pred tekmo napovedal, da bo potrebno Lado omejiti na maksimalno 24 doseženih zadetkov, če želi Krim razmišljati o finalu. A gostje so polovico »norme« izpolnile že po zgolj 20 minutah, ko so dosegle 12 zadetkov in vodile kar za osem (12:4). Visok naskok je malce uspaval igralke Lade, ki so v desetih minutah zadnjega dela prvega polčasa zadele le še enkrat, Ljubljančanke pa petkrat in prepolovile ogromen zaostanek (9:13).

A majhen žarek upanja za popoln preobrat je hitro ugasnil, kajti po petnajstih minutah drugega polčasa so imele šestkratne prvakinje Rusije spet sedem zadetkov prednosti (21:14). Rusinje kljub visokemu vodstvu in zagotovljeni vozovnici za finale niso popuščale, tako da so imele dve minuti pred koncem še vedno enako prednost (27:20). Krim je naredil kar 21 tehničnih napak, še večjo katastrofo pa sta preprečili vratarka Miša Marinček in krožna napadalka Vesna Milanović Litre. Slovenka je po zdravstvenih težavah zaradi vnetja sluhovoda v 45 minutah zbrala kar 19 obramb, Hrvatica pa je dosegla šest zadetkov brez zgrešenega strela.

»Po zelo slabem začetku smo se pobirali, ne pa tudi pobrali in smo jih neuspešno lovili. Imeli smo veliko težav s strelom od daleč, Rusinje pa so odlično ustavile našo zunanjo igralko Mirjeto Bajramosko. Naš ključ bi morala biti zunanja linija, a to še zdaleč ni bila, čeprav nikogar ne obsojam. Če preštejete dosežene zadetke z devetih metrov, boste zlahka ugotovili, kako velika je razlika med ekipama,« je dejal trener , ki je na položaju srednje zunanje igralke po nerazpoloženih Elizabeth Omoregie in Poloni Barič pravo rešitev našel šele s krilno igralko Tamaro Mavsar. Vratarka je ob Krimovem slovesu od Evrope dodala: »Tekmo smo izgubile v napadu, ki je bil katastrofalen. Lahko bi igrale še en dan, pa ne bi mogle premagati Lade. Verjele smo, da lahko nadoknadimo minus iz Rusije in želele smo nekaj narediti v Evropi, če smo že zelo zamočile v slovenski ligi. A na žalost se nam ni izšlo.