Podjetje 2864 Bohinj, ki je investitor obsežnega istoimenskega smučišča, je umaknilo vlogo za vnovično pridobitev gradbenega dovoljenja za gradnjo sistema kabinskih žičnic. To dokazuje tudi sklep direktorata za prostor, graditev in stanovanja na ministrstvu za okolje in prostor. Razlog za to je četrtkovo sprejetje občinskega prostorskega načrta, ki so ga sprejeli bohinjski občinski svetniki. Zaradi tega mora namreč investitor popraviti projektno dokumentacijo.

Po večletnih prizadevanjih od projekta gradnje obsežnega smučarskega središča podjetje ne odstopa, ob tem opozarja direktor Boštjan Čokl. Ko bo dokumentacijo dopolnil, bo ponovno vložil vlogo za izdajo gradbenega dovoljenja, je obljubil in dodal, da bi morda letos na pobočjih stroji vendarle lahko začeli brneti. A za začetek gradnje prve faze smučišča investitor ne potrebuje le gradbenega dovoljenja, pač pa tudi približno 30 milijonov evrov. Našli naj bi soinvestitorja, ki bi vanj vložil 20 milijonov evrov, Čokl pa kljub temu upa tudi na finančno spodbudo države.

Po prvotnih načrtih naj bi smučarsko središče 2864 v Bohinju odprli že leta 2012, vendar so investitorji po pritožbi ljubljanske nadškofije na upravno sodišče ostali brez že izdanega gradbenega dovoljenja. Celotno smučišče, ki bi v drugi fazi segalo do smučišč na Soriški planini, naj bi se sicer raztezalo na 30 hektarjih zemljišč. Imelo naj bi tri kabinske žičnice, za zasneževanje tudi ob temperaturah nad ničlo naj bi skrbelo 40 zasneževalnih topov in 120 žiraf. Postalo naj bi gonilo razvoja tega dela Bohinja in naj bi zaposlovalo 70 ljudi, medtem ko naj bi se po njegovih strminah vsako sezono spustilo okoli 150.000 smučarjev.