Da bi vendarle zrušil protestniški rekord, ki so ga pred tremi leti v Ljubljani postavili zombiji – uradna znamka znaša 20.000 levih fašistov – je Janša že pripravil strateški načrt. Iz 88 strani obsežnega dokumenta z naslovom Dan upora proti Kučanu, ki ga hranimo v uredništvu, je razvidno, da bo tokratno, prelomno zborovanje organiziral 27. aprila na zgodovinskem Trgu republike, v nadaljevanju pa navajamo vse posameznike, ki so jim bile pri tem projektu zaupane pomembnejše naloge.

Pojdimo po vrsti. Čeprav Janez Janša sovraži tudi svoje sodelavce in bo zato pripravo shoda vodil sam iz štaba na Trstenjakovi, za kar bo koristil tudi parlamentarni dopust, je ulično in internetno propagando, ki bosta združeni v oddelek za psihološki učinek, zaupal najmlajšemu izmed vseh nelegitimno izvoljenih poslancev. Andrej Čuš, človek resnice in hujskanja, bo moral tako do 27. aprila organizirati čim več manifestacij po državi na temo »kako kučanisti s pomočjo migrantov uničujejo slovenski narod«. Da bo mobilizacija ljudstva potekala nemoteno, bo imel na voljo tudi posebno ekipo: Aleš Primc bo nagovarjal prisotne, Miro Petek bo pisal politična sporočila, Žan Mahnič bo vodil evidenco prisotnih, za varnostnike na uličnih dogodkih pa bo poskrbel Robert Časar.

Posebna naloga je pripadla tudi evropskim poslancem, in sicer trojici, ki je že izkazala skrb za rojake v tujini. Milan Zver, Romana Tomc in Patricija Šulin bodo morali prihodnje dneve in tedne v Bruslju poleg tega, da že skrbijo za predsednikovo družino, posvetiti še iskanju Slovencev, ki so se na sever Evrope izselili zaradi Udbe. In da ne bi pri organizaciji avtobusnih prevozov na relaciji Bruselj–Ljubljana–Bruselj po nepotrebnem trošili strankarskega denarja, bodo te stroške pokrili s pavšalnim nadomestilom za poslanske pisarne v domovini. Za kaj evroposlanci ta denar – 4300 neobdavčenih evrov na mesec – dejansko porabijo, jim tako in tako ni treba dokazovati z računi, lahko preberemo v Janševem strateškem dokumentu.

Ocena udeležbe na tokratnem protestu ne bo prepuščena medijski prostituciji ali policiji, še manj državnemu uradu za meroslovje. Za štetje mitingašev bo 27. aprila zadolžen nekdanji notranji minister Vinko Gorenak. Kot je sam nedavno razkril na svojem blogu, nekaj policijskega znanja s tega področja še premore, na pomoč pa mu bodo priskočili tudi novinarji televizije Nova24TV. Za to, da bo resnica samo ena tudi na nacionalni radioteleviziji, pa bo zadolžen šef programskega sveta Mitja Štular.

Če mu niti v tem poskusu ne bo uspelo razdeliti naroda na pol, je Janez Janša svojim najtesnejšim somišljenikom in ostalim strankarskim funkcionarjem že zagrozil, da bo razpustil SDS. Kaj natančno bo dolgoletni predsednik ene in edine demokratične stranke v državi počel v primeru tega tragičnega, a zgodovinskega dogodka, nam ni uspelo izvedeti. Iz SDS so nam sporočili le, da je Janez Janša v zadnjih dneh prejel ponudbe nekaterih evropskih in ameriških inštitutov za serijo predavanj kakor tudi ponudbe nekaterih vlad za svetovanje, da pa pripravlja tudi nekaj novih knjižnih uspešnic.