Panamski dokumenti so razkrili, kateri svetovni zvezdniki so si privoščili podjetja v davčnih oazah. Med njimi se je najburneje odzval španski režiser Pedro Almodovar. Z bratom Agustinom sta namreč leta 1991 na Britanskih Deviških otokih odprla podjetje Glen Valley Corporation, ki je delovalo tri leta, ravno v času Almodovarjevih največjih uspešnic Zveži me in Visoke pete, s katerima je zaslužil okoli šest milijonov evrov.

Režiser je bil ob objavi tega podatka tako razburjen, da je preklical vse intervjuje in tiskovne konference, ki jih je imel napovedane ob promociji svojega novega filma Julieta. Menda zato, ker bi razkritje iz panamskih dokumentov popolnoma zasenčilo informacije o filmu. Nemudoma je v izjavi vso odgovornost za offshore podjetja prevzel režiserjev brat Agustin, ki je zapisal, da »globoko obžalujem škodo, ki sem jo povzročil ugledu svojega brata predvsem zaradi pomanjkanja izkušenj v prvih letih skupnega družinskega podjetja«.

Vpletenih tudi najmanj 20 nogometašev

Almodovar ni edini človek iz filmskega sveta, ki je omenjen v dokumentih. Šest podjetij v davčnih oazah ima Jackie Chan, toda za zdaj se ne ve, ali je v poslovanju z njimi storil kaj nezakonitega. Legenda borilnih veščin pa o tem pametno molči. Bolj se je razjezil največji indijski igralski zvezdnik Amitabh Bachchan, ki je imel registrirana štiri podjetja na Bahamih. Trdi, da je vedno plačal vse davke in da je očitno nekdo izrabil njegove ime. A kaj ko je imela tudi njegova snaha, najlepša med bollywoodskimi igralkami in nekdanja miss sveta Aishwarya Rai, leta 2005 na Britanskih Deviških otokih registrirano podjetje, v dokumentih pa je omenjenih še nekaj njunih družinskih članov.

V panamskih dokumentih pa je omenjenih vsaj še dvajset nogometašev iz največjih klubov, iz Barcelone, Reala Madrida in Manchestra Uniteda.