Kot poroča nemška televizija NDR, Rosberg z moštvom Mercedes nima sklenjene običajne pogodbe. Srebrne puščice naj bi namreč plačo namesto na osebni bančni račun 30-letnika nakazovale podjetju Ambitious Group Limited, ki si lasti pravice do trženja Nemčevih storitev, svoj sedeže in poštni nabiralnik pa ima registriran na Britanskih Deviških otokih.

Rosbergov odvetnik Christian Schertz je kakršnakoli namigovanja, da gre v primeru njegove stranke za utajo davkov, zanikal, a hkrati tudi potrdil navedbe medijev, da je pošti nabiralnik odprla družba Mossack Fonseca. »Res je, da je družba Mossack Fonseca za Nica Rosberga na Britanskih Deviških otokih odprla poštni nabiralnik, a edini razlog, da smo se tako odločili, je, ker gre za stvar pravne odgovornosti in ker želimo delovati na mednarodni ravni. Naš primer nima nobene povezave z utajevanjem davkov. Rosberg se je v vseh pogledih obnašal davčno korektno,« je zatrdil Schultz in dodal: »Rosberg ima stalno prebivališče v Monaku, posledično pa je tam tudi obdavčen. Kakršnakoli plačila prejme s strani moštva Mercedes, so zato tudi obdavčena v Monaku.«

Pri moštvu Mercedes zaradi davčne tajnosti primera ne želijo komentirati, a verjamejo, da pogodba z voznikom ne vsebuje nepravilnosti in je v celoti skladna z zakoni. Rosberg, ki po dveh dirkah s 50 osvojenimi točkami vodi v seštevku svetovnega pokala, ima sicer z nemškim moštvom sklenjeno triletno pogodbo v višini 50 milijonov evrov.