Medtem ko se večina športne javnosti v Združenih državah Amerike pripravlja na zadnjo tekmo enega najboljših košarkarjev vseh časov Kobeja Bryanta, je bilo moštvo Los Angeles Lakers v zadnjih dneh na naslovnicah časopisov in tračarskih internetnih strani ter revij zaradi povsem drugačnega razloga. Ta ni imel nobene povezave niti z dejstvom, da bodo jezerniki letošnjo sezono zaključili z najslabšim razmerjem zmag in porazov v zgodovini kluba. Težave je zakuhal novinec v moštvu D'Angelo Russell, ki je z mobilnim telefonom snemal svojega soigralca Nicka Younga. Slednje ne bi bilo nič spornega, če se Young pri tem ne bi zavedal, da se njun pogovor beleži, v njem pa ga je Russell spraševal o intimnih odnosih s pripadnicami ženskega spola. Tudi to ne bi bilo prav posebej napačno, če Young ne bi bil zaročen z avstralsko raperko Iggy Azalea. In kot je v takih primerih v navadi, je posnetek z Russllovega telefona kmalu prišel v javnost. Kako, ne ve nihče. Nick Young in Iggy Azalea sicer zaroke za zdaj še nista odpovedala, a naj bi prestavila že določen datum poroke za nedoločen čas.

Soigralci so ga osamili

»Šlo je za potegavščino, ki se je izjalovila. Russell je naredil napako, za katero mora nositi posledice, a vseeno upam, da ga javnost ne bo preveč kritizirala,« je po dogodku dejal igralčev agent Austin Brown. Medtem ko je moral D'Angelo Russell na prvi domači tekmi na svoj račun poslušati kar nekaj glasnih žvižgov, pa je morda najhujšo kazen prejel od soigralcev. Ti njegove poteze nikakor niso sprejeli z odobravanjem in so ga povsem osamili. Z njim niso želeli deliti mize pri zajtrku, kaj šele biti ob njem v slačilnici. Ko je Russell po treningu vkorakal v njo in se usedel poleg soigralca Louja Williamsa, je ta vstal in odkorakal stran. »Stvari so slabe. Slabše ne bi mogle biti. Igralci v moštvu so že tako in tako imeli težave z medsebojnim zaupanjem, sedaj pa zaupanja igralcev do Russlla ni več,« je dejal vir znotraj kluba eni izmed novinark ameriške športne televizije ESPN.

Russell v posnetku po določenem času Younga vpraša, če je imelo dekle, ki ga je spoznal v nočnem klubu, zares le 19 let. Kasneje doda: »Kaj pa Amber Rose (ameriška oblikovalka, igralka in nekdanja striptizeta, op. p.)?« »Z njo nisem bil, saj pozna moje dekle,« odvrne Nick Young. Na koncu posnetka Russell svojemu soigralcu pove, da je vesel, ker je vse svoje grehe priznal kljub snemanju, nakar se ta obrne in vpraša: »Kaj si rekel?« Kamera se nato ugasne.

Ko so Los Angeles Lakers na zadnjem naboru D'Angela Russlla izbrali kot drugega, so bili prepričani, da so v svoje roke prejeli dragulj, ki bo z leti postal eden najboljših igralcev v ligi. Medtem ko igralec na parketu sicer prikazuje zadovoljive predstave, trenerja Byrona Scotta moti njegova nedozorelost. »D'Angelo je še otrok. Zadnjič sem mu dejal, da ima 20 let, a da se večino časa obnaša kot štirinajstletnik.«

Odnos med igralcema napet

Medtem ko naj bi se vihar v slačilnici LA Lakers počasi umirjal, pa je odnos med nekdanjima dobrima prijateljema še vedno napet. »Vsakič, ko sta skupaj v garderobi, se čuti napetost. Russell je naredil pravo stvar, ko nas je vse pogledal v oči in se opravičil,« je povedal igralec jezernikov Julius Randle. Osredotočenost javnosti se tako znova vrača na Kobeja Bryanta, a posledice dogodkov v preteklih dneh bi lahko imele posledice tudi v času poletnih prestopov in menjav.

»Odkar je posnetek prišel v javnost, Nick ni več podoben staremu sebi. Resen je, ne šali se, kot se je vedno,« je dejal . »Stvari se ne da rešiti čez noč. Na silo ne bom dosegel ničesar. Dal sem mu prostor in sem pripravljen na pogovor, če in ko ga bo želel,« je situacijo z Youngom opisal Russell. Igralca imata sicer s klubom podpisano še pogodbo za prihodnjo sezono, a njun odnos pušča posledice na moštvu in trenerskem štabu. Tako domnevna odločitev vodstva LA Lakers ni čudna. Younga naj bi poleti v menjavi poslali v drugo moštvo.