Po včerajšnjem večernem in hkrati zadnjem treningu v Brežicah so igralci in člani reprezentančnega vodstva danes v jutranjih urah z letališča v Zagrebu poleteli proti Švedski. Od 20 igralcev, ki so po odpovedi Klemna Cehteta ostali na pripravah v Termah Čatež, se je selektor Veselin Vujović dokaj nepričakovano odločil, da kot »tehnološki višek« doma ostane izkušeni 33-letni David Miklavčič (Tremblay), specialist za igro v obrambi, očitno pa ga je zaradi igre v napadu bolj navdušil Žiga Mlakar (Celje Pivovarna Laško).

Od petkovega zbora so igralci v okrnjeni zasedbi ob koncu tedna opravili pet treningov, od katerih je bil Vujović zaradi trenerskih obveznosti na klopi Zagreba na sklepnem turnirju regionalne lige Seha v Varaždinu prisoten le na dveh. Potovanja med Čatežem in Varaždinom so bila naporna, predvsem za njegovo hrbtenico, zato je Vujović (na dan šaljivcev so mu s klubskega vozila pred zagrebškim bivališčem ukradli registrske tablice) del treningov opravil tudi tako, da si je kar sredi igrišča postavil stol, sedel nanj in nadziral delo igralcev. Do sinoči so reprezentanti opravili osem treningov, včerajšnjega dopoldanskega (odprt naj bi bil za medije) pa je Črnogorec tik pred zdajci preklical zaradi regeneracije igralcev.

»Ker smo se pozno zbrali v popolni zasedbi in imeli malo časa za treninge, smo več delali za regeneracijo in motivacijo. Na tehnično-taktičnem področju smo delali po podobnem sistemu kot pred EP na Poljskem, imam pa občutek, da so fantje v boljši formi kot januarja,« meni . Med pripravami so imeli v treh zaporednih dnevih kar trije igralci rojstni dan, a za slavje (razen okusnih tort) ni bilo časa. Najprej je v nedeljo, 3. aprila, 29. rojstni dan praznoval Sebastian Skube, naslednji dan je 27 let dopolnil Dean Bombač, včeraj pa je bil 25 let star Vid Poteko.