Toda dokumenti panamske družbe Mossack Fonseca kažejo, da ima prek več offshore podjetij v lasti vsaj dve milijardi evrov. Vsa ta njegova podjetja iz ozadja upravlja banka Rossija, ki oskrbuje z denarjem vse Putinove prijatelje, danes po njeni zaslugi večinoma dolarske in evrske milijarderje – tudi dokazi o tem so zdaj prišli na dan. Pogosto gre za nepovratna državna posojila ali več milijonov vredna svetovanja. Roldugin je leta 2008 za 1,35 milijona evrov kupil 8 odstotkov delnic proizvajalca kamionov Kamaz, nekaj mesecev pozneje pa je nemški Daimler moral plačati 200 milijonov evrov za 10 odstotkov delnic istega podjetja. Vodilni v Rossija se sicer v zdaj razkriti elektronski pošti pritožujejo, da ga je včasih težko najti.

Pred nekaj dnevi so novinarji, ki so pripravljali sedanje razkritje, Roldugina pričakali ob koncu nekega koncerta. Omenjal je posle »pred perestrojko«.

V zadnjih letih so nekateri resni analitiki ocenili, da je Putinovo premoženje vredno več deset milijard evrov. Aprila lani pa je Putin davčni oblastem kot svojo lastnino navedel dve skromni stanovanji in delnice, vredne nekaj sto tisoč evrov.