Evropska mreža javnih služb za zaposlovanje letos namenja kar 11 dni za to, da se njene članice tesneje povežejo s podjetji, saj bodo dejavnosti po vsej Evropi potekale med 4. in 15. aprilom. Zavod RS za zaposlovanje si je za evropski dan malih in srednje velikih delodajalcev izbral četrtek, 7. april.

Predstavniki zavoda bodo obiskali 300 delodajalcev malega gospodarstva, s katerimi zavod še ni sodeloval oziroma zadnji dve leti ni bil v stiku, in jim predstavili svoje storitve. Zavod želi s tem okrepiti sodelovanje z delodajalci, saj želi tudi z zagotavljanjem storitev po meri delodajalcev z njimi vzpostaviti dolgotrajnejša partnerstva.

Na vsaki območni službi zavoda bodo pripravili hitre zmenke brezposelnih in delodajalcev, ki delujejo v logistiki, gostinstvu in turizmu, kjer je največ povpraševanja po kadrih, zlasti pred začetkom poletne turistične sezone. Pripravili bodo tudi Euresov spletni zaposlitveni sejem s področja turizma.

Na obrtno-podjetniških zbornicah bodo organizirali tudi 12 poslovnih zajtrkov, na katera se podjetja lahko prijavijo še do torka, 5. aprila. Podjetniški zajtrki bodo praviloma na obrtno-podjetniških zbornicah tam, kjer ima zavod za zaposlovanje svojo območno službo. Tako bo na območni službi Celje zaposlitveni sejem s področja logistike, kjer se bodo na uradu za delo Celje med drugimi predstavili Fijavž, TLS, Ge-mi, Frigo, Intereuropa, Cinkarna Celje, Prevozi Maček, Transposti Enes Draganović in Inpos. Predvidena prosta mesta so referent za logistiko, disponent v mednarodnem prometu, dispečer, cirinski posrednik in logist.

V Kranju pripravljajo zaposlitveni sejem s področja turizma in gostinstva. Iskalci zaposlitve se bodo lahko seznanili z zaposlitvenimi možnostmi v RTC Krvavec, JGZ Brdo, kranjskogorskem hotelu Lek, GT Cerkovnik in Savi Turizmu. Z delodajalci bodo lahko spregovorili tudi na hitrih zmenkih.

Novomeška območna služba zavoda je na zaposlitveni sejem povabila podjetja tako s področja turizma in gostinstva kot tudi logistike, največje povpraševanje pa naj bi bilo po kuharjih in natakarjih. Zaposlitveni sejem v Murski Soboti bodo v četrtek organizirali v tamkajšnjem kariernem središču zavoda. Predstavilo se bo samo pet manjših podjetij, ki imajo odprta delovna mesta ekonomist, hišnik, natakar, kuhar in receptor.

Največ zaposlitvenih sejmov bo na območju OS Ljubljana, saj bodo sejmi in hitri zmenki na uradu za delo Ljubljana, v Glasbeni šoli Vrhnika ter v grosupeljskem in domžalskem uradu za delo.