Potem ko je Olimpija svoje delo v 4. krogu košarkarske lige Nova KBM za prvaka opravila že v četrtek in s kar 51 točkami razlike ugnala Helios, morajo svoje obveznosti opraviti še preostali klubi. Zanimiv obračun se danes obeta v Rogaški Slatini, kjer bo gostovala Krka, medtem ko bo Zlatorog gostil Tajfun.

»Naša osnovna naloga bo, da onemogočimo dominacijo Krke pri skoku v napadu ter zmanjšamo število izgubljenih žog na minimum,« je načrt za novo presenečenje razkril trener Rogaške Damjan Novaković. Njegovo moštvo v letošnji sezoni pred domačimi navijači še ni klonilo. »Slatinčani igrajo z veliko energije, z velikim številom obrambnih različic in stalno menjavajo ritem igre na tekmi. Na to smo pripravljeni. Morali bomo izničiti njihovo energijo z našim pristopom in če nam bo to uspelo, bodo naše možnosti za zmago narasle,« meni strateg Krke Vladimir Anzulović.

Potem ko je Zlatorog v prejšnjem krogu v Novem mestu doživel prvi poraz v ligi za prvaka, se želijo Laščani proti Tajfunu vrniti na zmagovite tirnice. »Šentjurčani so dobra ekipa, z dobrimi posameznimi igralci, ki poznajo svojo vlogo na zasedenih pozicijah. Morali bomo biti čvrsti v obrambi ter dobri v skokih pod obema košema,« pravi trener Zlatoroga Aleš Pipan. Dejan Mihevc si na drugi strani končno želi prve zmage v ligi za prvaka. »Laščani so zelo nevarni pri metu z razdalje, saj lahko skoraj vsak od njih zadene za tri točke. Čeprav ne bomo nastopili v polni postavi, bomo naredili vse, da dosežemo prvo zmago v ligi za prvaka.«

Liga Nova KBM za prvaka, 4. krog, danes ob 19. uri: Rogaška – Krka, Zlatorog – Tajfun, za obstanek, 5. krog, danes ob 19. uri: Elektra – Hopsi, ob 20. uri: LTH Castings – Šenčur, v sredo ob 20. uri: Lastovka – Portorož.