Izkazalo se je, da je to hiša iz gozda v bližini bosanskega Mrkonjić Grada. Slavni glasbenik je ob tem ponudil še 365.000 dolarjev tistemu, ki bi v njej preživel leto dni. »Ne spreglejte – zaslužek tisoč dolarjev na dan!« je zapisal. V nekaj dneh se mu je javilo 25.000 ljudi, objavo pa jih je všečkalo več kot 100.000.

Cooper se je verjetno le šalil. V vsej zgodbi se mu je zdelo zabavno, da bi ljudje preživeli leto dni brez elektrike, interneta, televizije. Toda najbolj zabavno je to, da so bosanski mediji poročali, da je v leseni hiši sredi gozda nekdo dejansko živel 30 let. Javil se je namreč Boro Janković in se na svojem facebooku zahvalil ameriškemu rockerju za reklamo. »Življenje v hiši je bilo balzam za mojo koncentracijo in navdih. Tam lahko srečno živite vseh 365 dni brez tehnologije in ljudi,« je zapisal. Boro Janković je hišo zgradil sam, poleg nje pa še nekaj manjših bungalovov. Hiša ima svoje vodno zajetje iz bližnjega potoka, od civilizacije pa je oddaljena vsega 15 kilometrov. Pred nekaj leti je hišo spremenil v ekološko oazo Zelenkovac, kjer poleg tega, da jo lahko najamete, organizira razstave, koncerte in vsakoletni jazz festival sredi globokega bosanskega gozda na pobočju hriba Lisina. »Ta kraj je res mističen,« je dodal. Alice Cooper o vsem tem verjetno ni vedel prav nič.

Ameriški zvezdniki se hodijo zabavat v Havano

Ameriški predsednik Barack Obama je bil le zadnji v vrsti slavnih, ki hitijo v Havano. Konec februarja se je denimo po Havani v družbi manekenke Naomi Campbell zabavala Paris Hilton. Poleg obiskov nekaj nočnih klubov je bila tudi na gala večerji festivala cigar, na kateri se je fotografirala z najstarejšim sinom Fidela Castra Fidelitom Castrom Diaz-Balartom. Še bolj pa je simboličen selfi, ki ga je naredila pred hotelom Habana Libre, ki je bil last njenega pradeda Conrada Hiltona, a ga je Castro na začetku revolucije leta 1959 nacionaliziral, v njem pa je bil revolucionarni štab, vključno s pisarno Cheja Guevare.

Paris Hilton pa še zdaleč ni edina zvezdnica, ki je v zadnjih mesecih prišla na Kubo. Če je obisk Beyonce in Jay-Z-ja leta 2013 preiskovala ameriška vlada, lahko zdaj zvezdniki prosto potujejo na Kubo. Med drugim so prišli Matt Dillon, Rihanna, Ethan Hawke, Helen Hunt,fotografinja Annie Leibovitz in pisatelj Hanif Kureshi. Ocenjujejo, da je samo lani na Kubi pristalo 600 zasebnih letal. Le nekaj dni po odhodu ameriškega predsednika so v Havani brezplačno nastopali Rolling Stones, maja pa bo Karl Lagerfeld na otoku priredil prvo modno revijo Chanela. BBC zvezdniško navdušenje nad Kubo opisuje kot »havanski trenutek«.

Toda otok je vedno privlačil zvezdnike. V devetdesetih sta tja redno zahajala Harry Belafonte in Robert Redford. Še prej pa mnogo intelektualcev, med njimi Simone de Beauvoir, Jean-Paul Sartre in Truman Capote. A če so prej prihajali kot podporniki revolucije, zdaj Kubo obiskujejo zaradi poslov.

Feministke morajo biti samske

Jane Fonda je v marsikaterem pogledu legendarna, še najbolj v tem, da je v osemdesetih poskrbela, da je svet ponorel zaradi aerobike. Nedavno pa je 78-letna igralka, ki je trenutno ob Liliy Tomlin zvezdnica Netflixove serije Grace in Frankie, priznala, da če želi ženska resnično zaobjeti feminizem, mora biti samska. Dvakratna dobitnica oskarja že ve, kaj govori, saj je bila trikrat poročena, med drugim tudi s Tedom Turnerjem, ustanoviteljem CNN, s katerim sta se ločila leta 2001. Še slavnejši je bil njen prvi mož, francoski režiser Roger Vadim, s katerim je bila poročena v šestdesetih letih.

V pismu na portalu Lene Dunham je zapisala, da je potrebovala vsaj 30 let, da je začela ceniti pravo moč feminizma. Kajti še v sedemdesetih je bila prepričana, da je feminizem le distrakcija in da so na svetu pomembnejši problemi kot žensko gibanje. Res pa je, da je bila tedaj odločna aktivistka proti vojni.

Najbolj osebno je feminizem začutila, ko je postala samska: »Nič več nisem utišala svojega glasu, počasi sem postajala subjekt svojega življenja.« Priznala je, da so njena razmerja z moškimi pogosto izhajala iz njene nizke samozavesti in želje po tem, da bi bila popolna. Vedno je izbirala močne alfa moške, ki pa nikoli niso imeli časa zanjo. Ted Turner denimo je res sovražil, če je preveč govorila. »Ko sem dopolnila šestdeset let, sem spoznala, da se moram ne glede na to, kako bo to bolelo, soočiti z ranami, ki mi jih je zadal patriarhalni sistem,« je dodala.

Whoopi Goldberg prodaja zdravilo iz kanabisa

Igralka Whoppi Goldberg se je odločila, da bo vstopila v farmacevtsko industrijo. Skupaj s poslovno partnerico Mayo Elisabeth je začela prodajati linijo zdravil, ki bazirajo na kanabisu. Prvo med njimi je zdravilo za lajšanje težav boleče menstruacije. Na voljo je krema, kopalna sol in kakav z marihuano, vse z namenom blažitve bolečin. 60-letna igralka je prepričana, da so njeni pripravki idealni za ženske, ki ne želijo kaditi marihuane, a bi vseeno želele na naraven način lajšati bolečine.

»Skaditi džoint je zabavno, toda ljudje ne morejo kaditi in nato oditi na delo,« je dejala za Vanity Fair. Kot pravi, pa lahko njena zdravilo spravite v torbico in jih vedno nosite s seboj, uporabljate in še vedno normalno funkcionirate. Whoopi Goldberg je sicer že prej leti dejala, da je za lajšanje bolečin glavobolov, ki jih je imela zaradi glavkoma, kadila marihuano.

Sploh pa ni edina zvezdnica, ki se je pridružila cvetočemu trgu izdelkov na osnovi marihuane. Raper je lani predstavil svojo linijo kanabis izdelkov Leafs by Snoop, ki jih prodaja v zvezni državi Kolorado, ki dovoljuje uživanje marihuane. Izdelki Snoop Dogga namreč ne lajšajo bolečin, temveč poskrbijo za omamo brez kajenja. Tako prodaja sladke cvetove marihuane, čokolade pravične trgovine obogatene z oljem kanabisa in žvečilne gumije. Raper je osebno izbral poganjke kanabisa, ki jih uporabljajo, in sicer glede na okus in učinek. Zagotavlja, da z njegovimi izdelki lahko živite »kul kalifornijsko življenje« tudi v Koloradu.