Model 3 je s 35.000 dolarji (30.700 evri) najcenejši avtomobil Tesla Motors do sedaj, na ceste pa naj bi prišel konec prihodnjega leta. Ima stekleno panoramsko streho, štiri vrata in pet sedežev, notranjost pa je polna tehnoloških napravic. Izvršni direktor podjetja Elon Musk je zatrdil, da bo lahko z enim polnjenjem prevozil najmanj 350 kilometrov. »Zelo pomembno je, da pospešimo prehod na okolju prijazne električne avtomobile, saj je to zelo pomembno za prihodnost sveta,« je poudaril. V podjetju so doslej ciljali na bogatejše kupce, s Teslo 3 pa so svoje avtomobile naredili nekoliko bolj dostopne tudi drugih.

Začetek je obetaven – do včeraj zvečer je avtomobil v predprodaji naročilo že 133.000 kupcev, od tega 115.000 še preden so prototip sploh predstavili (in zanj plačali polog v višini 1000 dolarjev). »Model 3 bo drugačen od vseh vozil, ki jih vidite na cesti,« je pojasnil Musk in razložil, da s tem ne misli, da bo vozilo »čudno«, ampak da bo izjemno učinkovito in uporabno.

Katere novosti še prinaša noviTesla 3?

Avtomobil, za katerega pri Tesli računajo, da bo postalo vozilo prihodnosti se močno razlikuje od svojih predhodnikov. Zasnovan je na novo, z drugačnim motorjem in baterijsko tehnologijo. Z enim polnjenjem naj bi prevozil do 350 kilometrov, do sto kilometrov na uro pa naj bi pospešil v šestih sekundah. Musk je na predstavitvi obljubil tudi »najvišje varnostne standarde v vseh ocenjevalnih kategorijah.