Košarkarji v ligi Nova KBM za prvaka bodo v prihodnjih dneh nekoliko lažje dihali, saj spored tekem ne bo tako natrpan. Olimpija in Helios bosta danes ob 20. uri v Stožicah odigrala tekmo 4. kroga, obračuna med Zlatorogom in Tajfunom ter Rogaško in Krko bosta na sporedu v soboto, nato sledi desetdnevni premor.

Za košarkarji Olimpije je turbulenten začetek v ligi za prvaka, saj so klonili na dveh od treh obračunov, kaj lahko pa bi se zgodilo, da bi bili celo brez zmage, saj so proti Tajfunu slavili šele po košu Nikole Pavlićevića ob zvoku sirene s sredine. Trener Gašper Potočnik je takrat besnel nad odnosom igralcev do Olimpijinega dresa, a je bil že tri dni pozneje bolj zadovoljen, čeprav je njegovo moštvo klonilo po podaljšku v Rogaški Slatini. Škofjeločan namreč luč na koncu predora vidi prav v pravem pristopu igralcev na parketu. »Igramo v Stožicah, zato moramo tekmo na vsak način dobiti. Naša obveza je, da ponovimo pristop in kolektivni duh z obračuna v Rogaški Slatini. V tem primeru sem prepričan o uspehu.«

Če je Olimpija razočaranje uvodnega dela lige za prvaka, je ravno obratno pri Heliosu. Domžalčani so po uvodnem porazu proti Rogaški na kolena spravili letošnja udeleženca lige ABA Krko in Tajfun ter močno dvignili samozavest v moštvu. Po poškodbi sta se na parket vrnila Martynas Andriuškevičius in Željko Zagorac, ki ga čaka družinski obračun proti bratu Saši. »Olimpija je v dokaj zahtevnem položaju, saj ima za seboj slab začetek. To bomo poskušali izkoristiti in tekmo odigrati kar se da dobro. Če bomo Ljubljančanom enakovredni v skoku in dobro reagirali proti njihovi 'pick and pop' igri, potem imamo možnosti za dober rezultat,« je optimističen trener .