Pred nekaj dnevi so svetovni mediji objavili novico, da je švicarska milijarderka Margarita Louis - Dreyfus pri 53 letih rodila dvojčici. Ob tem so zapisali, da je bogatašinja med drugim tudi lastnica francoskega nogometnega kluba Olympique de Marseille. Zdi se, da so njeni dnevi kot lastnici nogometnega kluba šteti. Kljub temu da je pred leti savdskoarabskemu princu Alwaleedu preprečila prevzem kluba, je januarja letos, prav tedaj, ko je oznanila svojo nosečnost, banko Rothschild tudi pooblastila za prodajo kluba. Zahtevana cena je sto milijonov evrov, navijači kluba pa so celo začeli podpisovati peticijo, naj ga res čim prej proda in ga reši katastrofalnih sezon.

Margarita Louis - Dreyfus bo poslej menda nekaj let spet le mama. Nekaj, česar sama v svojem otroštvu ni imela. Rodila se je leta 1962 kot Margarita Bogdanova v Leningradu. Ko je imela sedem let, so se njeni starši smrtno ponesrečili. Siroto je k sebi vzel ded. »Nisem se počutila zapuščene, ded mi je dajal veliko ljubezni,« je pred leti dejala Margarita Louis - Dreyfus v intervjuju za CNN, v katerem je tudi poudarila, da kljub temu da je živela v Sovjetski zvezi, ni bila nikoli lačna in je pozimi nikoli ni zeblo.

Moža prevzela Kim Basinger

Študirala je pravo na moskovski univerzi, nato pa ekonomijo na Leningrajskem inštitutu za sovjetsko gospodarstvo. Ko je nastopila perestrojka, je takoj zaslutila priložnost in začela delati v podjetju za uvoz in izvoz računalniške opreme. V osemdesetih letih je bila poročena s švicarskim študentom na izmenjavi v Sovjetski zvezi, a njena uradna biografija ne navaja imena bivšega moža, le to, da sta se leto po poroki ločila.

Leta 1988 je na letalu med Zürichom in New Yorkom spoznala svojega bodočega moža Roberta Louisa - Dreyfusa, lastnika več kot 160 let starega podjetja Louis Dreyfus Group, največjega svetovnega trgovca kave, sladkorja in žita, ki zaposluje 30.000 ljudi.

Trdi, da je bilo njeno srečanje s švicarskim milijarderjem popolno naključje. Ko ji je gospod Robert pokazal fotografijo svojega psa, se je zaljubila. Preden so pristali, jo je prosil, ali jo lahko naslednji dan pokliče, da bi mu prevedla neke ruske dokumente, a mu je dejala, da jo lahko na kosilo povabi tudi brez prevoda. V tistem času se je Robert sicer videval s Kim Basinger, a se je tri leta kasneje kljub vsemu poročil z Margarito, ki je nemudoma postala mama. Najprej je rodila sina Erica, nato še dvojčka Kyrila in Mauricea.

Carica v francoskih medijih

Prav tedaj je izvedela, da ima njen mož levkemijo. Leta 2009 je umrl, Margarita pa je postala predsednica družinskega podjetja, prva ženska v zgodovini, ki je zasedla ta položaj, in javno je dejala, da bo delovala v prid dedičev svojega pokojnega moža. Na nameček pa je dobila še nogometni klub Olympique de Marseille, ki ga je njen mož kupil leta 1996. Lani je bilo njeno bogastvo ocenjeno na 8,4 milijarde dolarjev, od tega 300 milijonov dolarjev osebnega bogastva, je štirinajsta najbogatejša ženska na svetu. V francoskih medijih jo imenujejo Carica.

O njenem zasebnem življenju po moževi smrti ni bilo veliko znanega, dokler ni lani njen partner postal Philipp Hildebrand. Par se je nekajkrat pojavil na tribunah nogometnega kluba Marseille v družbi svetovnih pomembnežev, recimo direktorice Mednarodnega monetarnega sklada Christine Lagarde in nekdanjega francoskega predsednika Nicholasa Sarkozyja. Ni znano, ali je bankir tudi oče pravkar rojenih dvojčic.