Twitter

Twitter uporabljajo predvsem javne osebe, da ohranijo stik s svojimi oboževalci in privrženci. Objavljajo različne vsebine – vse od tega, da so na poti v svojo najljubšo kavarnico, do bolj poglobljenih misli in prepričanj, ki jih želijo deliti s svetom. S Twitterjem ne morete zgrešiti, saj ga uporablja tudi papež. Pri nas aplikacija ni najbolj priljubljena, razen seveda pri tistih, ki radi veliko govorijo (politiki).

YouTube

Za tiste, ki niso najbolj navdušeni bralci, YouTube ponuja pestro izbiro posnetkov in kratkih filmov. Najdete lahko modne nasvete, kuharske recepte, predavanja matematike, glasbo, zabavne igrane filmčke in očarljive domače živalice, zmožne vragolij vseh vrst. Tudi sami lahko delite svoje posnetke, utrinke s potovanj, uporabne trike. Opozarjam pa, da je zelo zasvajajoč. Ko boste naslednjič pogledali na uro, bo pol enajstih in z grozo boste ugotovili, da sedite na istem mestu že pet ur.

Instagram

Če ste mnenja, da slika pove več kot tisoč besed, potem je vaša izbira Instagram. Na tem omrežju se objavljajo fotografije, pod pogojem da so insta-vredne. Kar pomeni, da so estetske fotografije z zanimivimi motivi; včasih so obdelane do nerazpoznavnosti. Fotografiji lahko dodate še kratek opis in počakate, da jo bodo vaši sledilci videli in všečkali, morda celo komentirali.

Facebook

S Facebookom ne boste nikoli več pozabili prijateljevega rojstnega dne. No, šalo na stran, marsikdo se najde v vseh treh zgornjih aplikacijah, zato je tu Facebook, ki združuje deljenje fotografij, misli in posnetkov, hkrati pa omogoča tudi pogovor s prijatelji, za katere ste že pozabili, da obstajajo. Facebook je tudi platforma za vsakodnevne pogovore, saj med mladimi počasi prevzema vlogo e-maila.

Snapchat

Snapchat združuje vse aplikacije in se osredotoča na sedanjost, na točno ta trenutek v vašem življenju. Niso pomembne le lepo urejene slike in posnetki, temveč deljenje vaše resnične zgodbe z ljudmi, ki jih ta zanima. Desetsekundne sličice in posnetki drvijo od enega prijatelja do drugega in prenašajo razna sporočila; dodamo jim lahko resnično reakcijo, ne samo tiste, upodobljene v grafičnih smeškotih. Snapchat bo nasmejal tudi vas: ko ga boste odprli in na sprednji kameri zagledali svoj podbradek skupaj s svojim presenečenim izrazom.