Krimovke s 23. lovoriko ali Zagorjanke s prvo – to je glavno vprašanje pred zadnjim dejanjem pokalnega tekmovanja, ki letos praznuje srebrni jubilej – 25. izvedbo v samostojni Sloveniji. Doslej sta pokal osvojila le dva kluba, Krimovo prevlado pa je samo dvakrat uspel prekiniti mestni tekmec Olimpija: v prvi sezoni 1991/92 in v sezoni 1997/98. Od leta 1998 so krimovke serijske zmagovalke (17-krat zapored), tako da branijo tudi naslov iz minule sezone, ko so na sklepnem turnirju v Kočevju v finalu premagale Žalec (37:24).

Če v polfinalu ne bo senzacije, se bosta v finalu udarila Krim in Zagorje. Po tem, ko so Ljubljančanke s posojanjem igralk Mlinotestu želele na legalen, a nešporten način pomagati Ajdovkam, da bi na aprilski ligaški tekmi odščipnile vsaj točko Zagorju in tako Krimu omogočiti osvojitev naslova prvaka, se je začela rokometna »vojna« med Ljubljano in Zagorjem. Pričakovani finalni obračun na Kodeljevem bo le prvi polčas njunega spopada za domači lovoriki, drugi bo sledil v ligi, kjer bo Zagorje, če na zadnjih šestih tekmah ne bo oddalo niti točke, postalo državni prvak.

»Naša prva naloga je, da v polfinalu premagamo Novomeščanke, ki so nam na ligaški tekmi do 55. minute povzročale težave. Želimo prvič v tej sezoni premagati Zagorje, če se bomo oboji uvrstili v finale. A ne glede na tekmeca v finalu bomo naredili vse, da osvojimo pokal,« pravi Krimov trener Uroš Bregar. Neposrednejši je trener Zagorja Bojan Voglar: »V Zagorju smo v zadnjih 15 letih vseskozi imeli spoštljiv odnos do Krima, nekatere zadeve pa so se v zadnjih letih spremenile. Mi smo iz leta v leto rasli in se mu močno približali, tako kot pred leti Olimpija. Pri Krimu se je zato nabral strah, saj je na domačem prizorišču dobil dostojne tekmice. Imamo nekaj poškodovanih igralk, a verjamem v uvrstitev v finale in ogorčen boj s Krimom, ki je kot domačin favorit.« Spored, polfinale, danes ob 15.30: Krim – Krka, ob 18. uri: Zagorje – Mlinotest, jutri, ob 15.30: tekma za 3. mesto, ob 18. finale.