Za sodelovanje v Zlati niti 2015 se je odločilo 82 podjetij (seznam je na 38. strani), od tega 10 velikih, 34 srednje velikih in 38 malih. Vprašalnik o kakovosti odnosa med zaposlenimi in organizacijo je izpolnilo 6135 zaposlenih, povprečna ocena kakovosti odnosa med zaposlenimi in organizacijo pa znaša 3,73 (najmanj 1, največ 5), kar je manj kot v Zlati niti 2014, ko je bila 3,81.

V devetih letih Dnevnikovega projekta Zlata nit je tako nastala mreža 327 podjetij, ki so se odločila za preverjanje kakovosti odnosa med zaposlenimi in organizacijo.

Po pričakovanjih je tudi tokrat najvišja povprečna ocena, ki so jo podali zaposleni v vprašalniku, ki je razdeljen na sedem tematskih sklopov, v malih podjetjih in znaša 4,10, kar je nekoliko več kot v Zlati niti 2014, ko je ocena znašala 4,09. Višjo oceno od povprečja vseh podjetij so podali tudi zaposleni v srednje velikih podjetij, ki so kakovost odnosa med zaposlenimi in organizacijo ocenili s 3,86 (v Zlati niti 2014 je bila ocena 3,85). Najnižja povprečna ocena je v velikih podjetjih, ki tokrat znaša 3,53, v Zlati niti pa je bila 3,7.

V Zlati niti 2015 se je prvič za sodelovanje odločilo 23 podjetij, kar je dobra četrtina vseh prijavljenih, medtem ko osmerica podjetij v izboru najboljših zaposlovalcev sodeluje vseh devet let. To so podjetja BDO Revizija, Bisnode, Blažič, robni trakovi, Četrta pot, Elvez, Amplexor Adriatic (prej Infotehna), MDM in mimovrste. Sodelovanje v Zlati niti je za podjetja pomembno, ker jim omogoča redno spremljanje rezultatov dejavnosti, ki jih opravljajo na kadrovskem področju, zato je pohvalno tudi, da od pet do osem let kakovost odnosa med zaposlenimi in organizacijo meri kar 32 podjetij. Med novinci se jih je šest uvrstilo med finaliste in dva sta postala tudi najboljša zaposlovalca – Tu-val in Cosylab.

V devetih letih se je projekt Zlata nit z naborom vsako leto zbranih podatkov o podjetjih in z odgovori njihovih zaposlenih razvil v največjo tovrstno raziskavo v jugovzhodni Evropi.