V ponedeljek sta svojo drugo ločitev objavila Elon Musk, tehnološki mogul, in igralka Talulah Riley. Njun drugi zakon je zdržal slaba tri leta. Prvič sta se 30-letna Rileyjeva in 44-letni Musk poročila leta 2010, se dve leti pozneje ločila, a se že po pol leta spet zapletla in leta 2013 še drugič poročila. Že leto zatem je z ločitvijo grozil Musk, zdaj pa je vlogo za ločitev vložila Talulah, ki je ob prvi ločitvi dobila štiri milijone dolarjev in avto tesla. Kaj ji bo pripadalo po drugi ločitvi, se bo izkazalo v prihodnjih mesecih. Je pa zdaj Elon Musk precej bogatejši, kot je bil ob prvi ločitvi. Forbes njegovo premoženje ocenjuje na 13,5 milijarde dolarjev in ga uvršča med sto najbogatejših Zemljanov.

Do žene enak odnos kot do zaposlenih

Spoznala sta se leta 2008 v londonskem klubu. Musk je bil nad 22-letno igralko, ki je trdila, da je še devica, očaran. Naslednji dan sta šla na kosilo in odpeljal jo je domov, da bi ji pokazal posnetke raket. Čez nekaj tednov jo je zaprosil za roko, a ker s seboj ni imel prstana, sta dogovor potrdila s stiskom rok. Naslednji dan ji je dal tri zaročne prstane: velikega, vsakdanjega in diamantnega s safirji. Po njenem pripovedovanju je bil prvi zakon naporen, ker je bil Musk pod nenehnim stresom zaradi finančnih težav v poslih.

Kako naporen je zakon z Elonom Muskom, ve tudi njegova prva žena, Kanadčanka Justine Musk. Spoznala sta se kot študenta in živela boemsko življenje v študentskem domu, na poročnem sprejemu pa ji je dejal, da je on v tem zakonu alfa, in jo prisilil, da je podpisala predporočno pogodbo. Do nje se je vedel kot do svojih zaposlenih in ji zabrusil, da bi jo, če ne bi bila mati njegovih otrok, odpustil. Par je imel šest otrok, a prvi je star deset tednov umrl v zibki. Musk je žaloval tiho, njegove žalosti ob izgubi prvorojenca pa nista mogla omiliti niti dvojčka, ki sta se rodila leto dni pozneje, niti trojčki, ki so rodili leta 2006. Dve leti pozneje je zakon propadel.

Razlog Muskovih težavnih odnosov z ženskami bržkone leži v njegovem otroštvu in tiraniji, ki jo je nad njim zganjal njegov oče. Pa tudi v tem, da je njegova mama še pri 67 letih prelepa manekenka, ki dela za znamke, kot sta Clinique in Revlon. Le katera žena bi se lahko kosala s takšno taščo.