Z začetkom prihodnjega tedna bo na prodajalne police v ZDA in nekaterih drugih državah prišel oculus oift. Gre za dolgo pričakovana očala, ki bodo uporabnikom omogočila vživljanje v svet navidezne resničnosti. Čeprav so cenejše in preprostejše različice dostopne že nekaj časa, predvsem Googlov cardboard oziroma očala z ohišjem iz kartona za uporabo s pametnimi telefoni, je oculus najbolj pričakovan izdelek. Na neki način tudi zasluženo, saj je napravi, veliko preden je svoje milijarde vanjo vložil Facebook, s svojimi začetnimi koraki uspelo obuditi že pozabljene sanje o navidezni resničnosti v vsakem domu.

No, da bo navidezna resničnost prisotna v vsakem domu, bomo verjetno morali še malce počakati. Svoj delež k temu prispevajo tudi cene naprav za navidezno resničnost, ki bodo odslej druga za drugo prihajale na prodajalne police. Čeprav je Googlov »karton« trenutno relativno sprejemljiva rešitev po dostopni ceni, se je neki oče še bolje znašel. Svoj recept za zabavno izkušnjo navidezne resničnosti otroku pa je delil tudi prek spleta.

Poleg fizičnega napora, ki ga je oče vložil v izkušnjo, je treba pohvaliti navdih, saj je doživetje, ki ga je pričaral, pravzaprav še prepričljivejše od tistega, ki ga bodo izkusili uporabniki očal za navidezno resničnost.