Nove informacije nakazujejo na možnost prisotnosti dveh napadalcev na podzemni železnici, ni pa jasno, ali je bil morebitni drugi napadalec tudi ubit ali mu je uspelo pobegniti. Gre sicer za moškega s sumljivo veliko torbo ob Khalidu Bakraouiju. Slednji se je razstrelil na postaji podzemne železnice. Belgijsko tožilstvo poročanja medijev o domnevnem drugem napadalcu za zdaj ne komentira.

Po pisanju belgijskega časnika La Derniere Heure sta brata Bakraoui kot cilj napada izbrala tudi belgijske jedrske elektrarne. Preiskovalci so namreč v hišni preiskavi v Bruslju našli sumljiv videoposnetek, na katerem je bilo videti direktorja centra za nuklearno energijo v belgijskem Molu. Posnetek je dolg deset ur, na njem pa je dokumentirano, kako poteka dan direktorja.

Europol medtem svari o novi agresivni strategiji IS. Poudarjajo namreč, da je mreža približno 5000 terorističnih osumljencev veliko bolj nevarna, kot so sprva domnevali. Vodja Europola Rob Wainwright je tudi potrdil povezavo med lanskim terorističnim napadom v Parizu in nedavnim v Bruslju. »Skrbi nas mreža potencialnih teroristov, ki se je izkazala za veliko bolj razširjeno,« je poudaril za BBC radio.

Abdeslam si želi izročitve Franciji

Po petkovi aretaciji enega od organizatorjev terorističnih napadov v Parizu Salaha Abdeslama si ta trenutno na vse pretege prizadeva, da ga bruseljska policija čim prej izroči francoski. Belgijsko sodišče bo namreč 7. aprila odločalo, ali bo ostal v priporu še mesec dni. Še trajajoča preiskava sicer kaže na to, da bi bil Abdeslam lahko povezan z osumljenci za torkove napade. A njegov odvetnik je dejal, da aretirani o načrtih zanje naj ne bi vedel ničesar.

Belgijske oblasti so do sedaj uspele identificirati tri osumljence za torkove napade: brata in stara znanca policije Khalida in Ibrahima Bakraouija, ki sta se razstrelila, ter Najima Laachraouija, ki je domnevno pobegnil s kraja enega od napadov.