Ko je že kazalo, da bodo košarkarji Olimpije v 2. krogu lige Telemach za prvaka spisali novo črno poglavje v klubski zgodovini in na samem uvodu zabeležili drugi zaporedni poraz, se je zgodil čudež. Novinec v moštvu Nikola Pavličević, ki je v Ljubljano prišel iz Sutjeske, je ob sireni metal kakšen meter pred črto, ki označuje sredino igrišča, in zadel. S tem je zmaje, ki so ob koncu prvega polčasa vodili že za 16 točk, rešil pred veliko blamažo, a vprašanje, če je s tem rešil vzroke težav.

Maloštevilni gledalci, v dvorani Stožice se jih je zbralo okoli 500, so sicer lahko v prvih 20 minutah na parketu spremljali agresivno Olimpijo, ki je nasprotnika pokrivala po celotnem igrišču. Ljubljančani so si hitro nabrali deset točk naskoka predvsem po zaslugi Dawana Robinsona, ki je v prvi četrtini zadel celo drugo trojko po prihodu k Olimpiji, čeprav bi bilo morda celo bolje, da bi mu zaradi izredno slabe tehnike meta trenerski štab prepovedal metati izza črte 6,75 metra. Samo za občutek – Robinson na osmih tekmah v ligi ABA za tri točke iz enajstih poizkusov ni uspel zadeti niti enkrat. Je pa zato Američan sila neugoden predvsem pri prodorih in igri s hrbtom proti košu, zaradi česar bo v slovenskem državnem prvenstvu neugoden za vsakega nasprotnika.

Dober začetek je očitno sprostil domače igralce, ki so v drugem delu druge četrtine še povečali vodstvo. V tem obdobju je s strani navijačev iz Šentjurja marsikatero sočno pripombo na svoj račun slišal glavni sodnik obračuna Saša Pukl. Po njihovem mnenju se je njegova piščalka prevečkrat oglasila v korist gostiteljev, ki so v prvem polčasu izvajali kar 19 prostih metov in jih 18 tudi zadeli, na drugi strani pa jih je imel Tajfun na voljo le sedem, realiziral pa pet. A slednje je bila predvsem posledica grobe igre Šentjurčanov pod košem, zaostanek enajstih točk ob polčasu pa kopice zgrešenih metov.

V drugem delu se je slika spremenila, saj so gostje strnili vrste in zapretili Olimpiji, ki je prednost ohranjala predvsem po zaslugi metov za tri točke. V tretji četrtini je na takšen način dosegla celo vseh 15 točk. V tem obdobju so se navijači Tajfuna iz kritikov sodniškega dela prelevili še v priložnostne trenerje, saj so Dejanu Mihevcu večkrat sugerirali, naj vzame minuto odmora. Ta je vztrajal pri svojih načelih in bil za to nagrajen v zaključku, ko je njegovo moštvo tri minute pred koncem prvič na tekmi povedlo. Ko je Sandi Čebular dobri dve sekundi pred koncem zadel prosti met za plus dve, se je zdelo, da je zmagovalec odločen. A na sceno je stopil Nikola Pavlićević, od table zadel še kakšen meter za sredinsko črto in poskrbel za veliko slavje soigralcev, ki so ga podrli in mu skočili v objem.

Nič kaj prešerne volje pa po srečni zmagi ni bil Gašper Potočnik, ki je besno odkorakal iz garderobe in mimo novinarjev, nato pa se kmalu bolj pomirjen vrnil in strnil misli. »Prvi polčas smo igrali po dogovoru in moštveno. Tako kot mora igrati vsaka ekipa, Olimpija pa še posebej. V drugem polčasu je na parket prišlo drugo, egoistično moštvo, kjer igra vsak za sebe. Na ta način se košarke ne da igrati. Fantje, ki so tukaj, bi morali biti veseli in zadovoljni, da sploh lahko igrajo za Olimpijo. Biti bi morali srečni, da so sploh dobili to možnost. Oni pa se obnašajo, kot da Olimpija obstaja zaradi njih. Če mislijo tako, morajo spakirati kovčke in oditi. Na koncu bi si Tajfun bolj zaslužil zmago, a je bila sreča na naši strani,« je jezno razlagal Olimpijin strateg, ki so ga v zaključku tekme gledalci glasno pozivali k odhodu in vprašanje je, če ne bi v primeru neuspeha zares moral zapustiti klop zmajev. Trener Tajfuna Dejan Mihevc je nesrečni poraz obžaloval, a bil hkrati zadovoljen z napredkom moštva, za katerega pravi, da bo po povratku Aleksandra Ponjavića in Emirja Zimića nevarno vsakomur.

Liga Telemach, za prvaka, 2. krog: Olimpija – Tajfun 77:76 (26:15, 46:35, 61:54, Lešić in Zagorac po 16; Bolčina 17), Helios – Krka 74:70 (10:19, 30:38, 53:49, Čakarun 18; Dimec 18), Zlatorog – Rogaška 66:63 (16:10, 35:21, 47:44, Abrams 16; Davis 14), za obstanek, 3. krog: Lastovka – Elektra 114:53 (21:16, 51:27, 76:43, Balažic 21, ; Bukovič 15), Portorož – Šenčur 74:72 (23:21, 43:44, 61:56, Barbarič 22; Miljković 17), LTH Castings – Hopsi 102:90 (23:32, 49:53, 69:73, Čančar 25, Mikulić in Godler po 16).