Novica dneva je bila, da bo Credit Suisse Group letos ukinil dodatnih 2000 delovnih mest, dodatni rezi bodo prizadeli predvsem investicijsko bančništvo. Delnica je po novici zrasla za več kot dva odstotka.

Trg je kot pozitivno novico sprejel tudi potrditev nemške vlade, da bo v letošnjem proračunu povečala izdatke za obrambo in infrastrukturo. DAX je po novici zrasel za odstotek.

Čez lužo so z nestrpnostjo pričakovali podatke o novogradnjah. Te so februarja zrasle za dva odstotka. Podatek dobro odkriva zdravje ameriškega gospodarstva. Dolar se zadnje dni ponovno krepi. Krepi se namreč prepričanje, da bo FED kljub vsemu agresivneje dvigoval ključno obrestno mero, kot je trg pričakoval v zadnjem mesecu. Zadnji makropodatki v ZDA so boljši od pričakovanih, tako da lahko na podlagi njih špekuliramo o dvojnem dvigu obrestnih mer v letošnjem letu. Nič kaj razveseljiva novica za zlato, nafto in nove trge.

Zato pa se še vedno slabo piše angleškemu funtu. Z zadnjim terorističnim napadom se je okrepil tabor zagovornikov izstopa iz EU, češ, saj vidite, kam je begunska kriza pripeljala EU.

Nafta se za zdaj drži na 40 dolarjih za sodček, vendar velja omeniti, da na naslednjem srečanju OPEC, ko se bodo ponovno pogajali o zamrznitvi načrpanih količin, ne bo Libije. V Ljubljani se nadaljuje lov za najdonosnejšimi dividendnimi delnicami. Tudi na južni strani Alp vse po starem.