Ni ravno Robin Hood, saj ukradenega – zanimajo ga samo gotovina, prestižne ure in dragi nakit – ne deli ljudem, vsaj javno ne, ga pa večina ljudi vseeno ne obsoja. Prej se nasmiha njegovi drznosti ali ga po tihem celo občuduje. V dvanajstih letih naj bi imel na vesti kar 450 vlomov, v katerih je odnesel za več kot deset milijonov funtov (blizu 13 milijonov evrov) gotovine, nakita, ur in drugih dragocenosti.

Tih, da še kužki spijo

Policiji se niti sanja ne, za koga gre, prepričani pa so, da gre za eno in isto osebo. Naziv wimbledonski nočni lovec se ga je prijel, ker krade samo v majhnem predelu Wimbledona, samo ponoči in samo v domovih superbogatih. V nasprotju z veliko večino vlomilcev se ta vrača na kraj zločina. Včasih že v istem letu, včasih po nekaj letih. Nekateri ga že razglašajo za čarodeja. Pogosto vlomi v hiše, ko so stanovalci doma. Tako tiho deluje, da ne prebudi niti psov. Lani ni bilo o njem nič slišati, zato so menili, da se je upokojil. A policisti so v zadnjih dveh tednih obravnavali tri vlome v hiše bogatih, ki jih spet povezujejo s tem neznanim vlomilcem.

Je teniški navdušenec?

Njegova predrznost je neverjetna. Najraje vlamlja v bogataške domove, ki so v bližini znamenitega wimbledonskega teniškega kluba. Veliko večino od 450 vlomov je brezhibno izpeljal v bogataških domovih, ki so bili od kluba oddaljeni manj kot 800 metrov. Vlomil je tudi v dom sedemkratnega finalista in trikratnega wimbledonskega zmagovalca Borisa Beckerja. Policija in žrtve mislijo, da dolgo opazuje hiše, v katere namerava vlomiti.

Varnostne kamere so ga že večkrat ujele, čeprav poleg alarmov in ključavnic obvlada tudi te. Ujela ga je tudi Beckerjeva varnostna kamera. Oblečen je v črno, na glavi pa ima ribiško čepico. Neverjetno je, da so ga pri tako visokem številu vlomov stanovalci zalotili samo šestkrat. Vsakič je pobegnil. Najslavnejši pobeg je uprizoril, ko je vlomil v dom hitrega nogometnega igralca Nicolasa Anelke. Ta ga je lovil po svojem vrtu, pa mu je pobegnil.

Lovčeva vrnitev

Wimbledonski nepridiprav lovi sam. Skriva se na vrtovih. Med najdonosnejšim vlomom je izpraznil sef, v katerem je bilo milijon funtov gotovine (1,27 milijona evrov). Leta 2015 se je ustavil, a očitno samo začasno. Verjetno zato, ker je televizija BBC o njem posnela celo eno od oddaj serije Crimewatch, s katero televizijci policiji pomagajo loviti kriminalce. Seveda ga je tam upodobil igralec.

V zadnjih dveh tednih je v Wimbledonu uspešno vlomil v tri bogataške hiše, policija pa je ugotovila, da je poskusil onesposobiti varnostne sisteme še v več drugih hišah. Kaže pa, da ni samo hiter, ampak tudi močan. 15. marca ga je varnostna kamera, nameščena na eni od hiš, v katere je vlomil, posnela, ko je skozi okno vrgel na videz zelo težak sef, ga hladnokrvno pobral in odkorakal z njim. Policija pravi, da je skrivnost njegovega uspeha v obvladovanju alarmov in ključavnic, pa tudi v tem, da ko pride prvič, ne odnese preveč oziroma zgolj toliko, da bogati lastniki še opazijo ne, da je bil v hiši zmikavt. Po najnovejših vlomih je policija sporočila, da ga ponoči na skritih mestih, v vrtnih utah in na drevesih po Wimbledonu, čaka trideset policistov.