Na potezi bosta trenerja obeh moštev, ki morata po uvodnih porazih dvigniti moralo v garderobi. Težje delo bo pri tem zagotovo imel Gašper Potočnik, saj glave njegovih igralcev zaradi finančnih težav niso zgolj pri košarki. Ob tem se zdi, da motivacija Ljubljančanov na tekmah proti moštvom iz lige Telemach ni na najvišji ravni, kar je pravzaprav paradoks, saj nihče od Olimpijinih košarkarjev še ni okusil slasti osvojitve naslova državnega prvaka, zato bi morali biti lačni uspeha. Toda dogajanje v zadnjih sezonah, ko zmaji ne morejo več niti do pokalnega ali državnega naslova, očitno pušča velike posledice. Nekoč so se nasprotnikom pred Olimpijo že vnaprej tresle hlače, danes pa se zdi, da je ravno obrnjeno.

»Prva tekma z Zlatorogom je bila potrditev dejstva, da če želimo do zmag v slovenski ligi za prvaka, moramo igrati na nož vsako tekmo, predvsem maksimalno motivirano. Hkrati moramo podrediti vse individualne interese kolektivu. Zavedati se moramo svojih nalog in vlog v ekipi,« pravi Gašper Potočnik, ki pa se mora zavedati, da je to naloga trenerja in trenerskega štaba. »Verjamem, da so fantje razumeli nekatere stvari in da bomo že proti Tajfunu pokazali dobro igro, ki mora biti osnova za uspeh,« je še dodal Potočnik.

Pri Tajfunu se zdi, da današnji uspeh ni tako nujen kot pri nasprotniku. Trener Dejan Mihevc je pred začetkom lige za prvaka izgubil pomembnega moža v kapetanu Dragiši Drobnjaku, a hkrati dobil tri igralce – Igorja Tratnika, Marka Pajića in Terella Parksa. »Glede na spremembe v ekipi potrebujemo nekaj časa, da se uigramo,« opozarja Dejan Mihevc, ki upa, da bo moštvo do izločilnih bojev v najboljši formi in da se bo do takrat po poškodbi vrnil center Emir Zimić. Nekaj zdravstvenih težav ima tudi najboljši posameznik Šentjurčanov Sandi Čebular, ki zaradi bolečin v tetivi igra s pomočjo protibolečinskih tablet. Podobno bo tudi danes v Stožicah, kjer nekdanji član zmajev napoveduje, da bo njegovo moštvo storilo vse, da pride do prvega uspeha v ligi za prvaka.

Zanimiv obračun se obeta tudi v Laškem, kjer bo Zlatorog na krilih zmage proti Olimpiji pričakal Rogaško, ki je do zdaj v letošnji sezoni doživela zgolj en poraz. Helios pa v dvorani Komunalnega centra pričakuje Krko, ki je v pokalnem tekmovanju Domžalčane že dvakrat ugnala.

Liga Telemach, za prvaka, 2. krog, danes ob 19. uri: Olimpija – Tajfun, ob 20. uri: Helios – Krka, Zlatorog – Rogaška, za obstanek, 3. krog, danes ob 17. uri: Lastovka – Elektra, ob 19.30: Portorož – Šenčur, LTH Castings – Hopsi.