Zdaj pri 67 letih je eden najdejavnejših igralcev v Veliki Britaniji, kjer nastopa večinoma v gledališču in televizijskih projektih, medtem ko v Ameriki snema filme. Pri tem izbira tako manjše projekte, ki jih naredi za svoje veselje, kot velike, recimo letos Batman proti Supermanu. »Zaradi takih projektov si lahko potem izbiram to, kar me veseli,« je priznal. A ne glede na to, da služi v Ameriki, je ponosen Evropejec, za katere meni, da smo privilegirani. »Življenje v Angliji ali na Irskem je veliko bolj živopisno,« je dodal na vprašanje, zakaj se ni preselil v Ameriko.

Morebiti je tudi to razlog, da se mu zdi britanski referendum o izstopu iz Evropske unije le politična igra. Britanskim politikom očita, da premalo upoštevajo voljo volilcev. Sicer je bil dolga leta eden največjih zasebnih sponzorjev britanskih laburistov, zdaj pa se je od politike raje distanciral.

Angelina Jolie med sirskimi begunci

Angelina Jolie pogosto obišče območja humanitarnih kriz. Tako ni bilo presenetljivo, da je pretekli teden odletela v Libanon in se v begunskem taborišču Zahleh v dolini Beka srečala s sirskimi begunci. Verjetno ni boljšega opozorila na begunsko katastrofo kot od dežja premočena igralka, ki na tiskovni konferenci roti mednarodno javnost, naj prevzame odgovornost za dogajanje na Bližnjem vzhodu, ustavi vojno in pomaga tem ljudem. »Tragično in sramotno je, da je mir v Siriji še tako daleč,« je dejala.

Ker pa Joliejeva na svojih humanitarnih poteh vedno poskrbi tudi za ganljivo človeško zgodbo, je bilo tudi tokrat tako. Tokrat je bila to zgodba družine deklice Hale, ki jo je igralka srečala leta 2014, ko je bila prvič na obisku pri sirskih beguncih. Z družino je takrat obedovala, tokrat pa je sedela na tleh ob Hali, ki je risala in igralki razlagala, kaj si najbolj želi: da bi se vrnila domov v Sirijo ter mami na grob nesla rože.

Angelina Jolie je po Libanonu odpotovala v Grčijo, kjer je v Pireju povzročila veliko vznemirjenje med pribežniki, ki so vsi hoteli narediti selfi s slavno igralko. Nato je še malce posedela z grškim premierjem Aleksisom Ciprasom in odletela domov v Surrey. Družina Jolie Pitt se je namreč za pol leta preselila v Anglijo, ker Brad Pitt snema nadaljevanje filma Svetovna vojna Z. Živeli bodo v vili, ki so jo najeli za 185.000 evrov na mesec. Verjetno jim ne pade na kraj pameti, da bi vanjo sprejeli tudi kakšno begunsko družino.

Seinfeld prodal nekaj svojih porschejev

Jerry Seinfeld velja za najbolje plačanega komika na svetu. Ne toliko zaradi tega, kar počne zdaj, temveč na račun avtorskih pravic nadaljevanke Seinfeld, ki se še vedno predvaja na mnogih televizijah.

Zato pomanjkanje denarja ni bilo vzrok za njegovo prodajo avtomobilov. Recimo le, da je čistil garažo. Pravzaprav ne garažo, temveč hangar, ki ga je najel, da ima v njem spravljeno svojo zbirko avtomobilov, večinoma porschejev. Ker je trdil, da nima časa, da bi jih vozil, je 18 vozil prodal na dražbi in zaslužil 22 milijonov dolarjev. Med njimi je bil porsche 917 iz leta 1973, ki so ga kupili za tri milijone dolarjev, vendar poznavalci trdijo, da je bil prodan pod ceno, saj bi lahko dosegel tudi do deset milijonov dolarjev. Vsega skupaj je prodal šestnajst porschejev. Edini avto, ki mu ga ni uspelo prodati na dražbi, je bil porsche carrera GT prototype. Ob prodaji pa si je najbolj želel, da bi videl veselje na obrazih novih lastnikov avtomobilov.

Seinfeld je velik ljubitelj klasičnih avtomobilov. Celo tako velik, da že sedem sezon snema internetno komedijo Comedians in Cars Getting Coffee, v kateri se različni ameriški komiki v klasičnem avtomobilu odpeljejo na kavo. Med njegovimi gosti je bil lani tudi Barack Obama, ki ga je popeljal v corvette stingray iz leta 1963. Seinfeld sicer meni, da je najlepši avto vseh časov lamborghini miura.

Po prodaji avtomobilov mu bo v garaži kljub vsemu ostalo še okoli 30 porschejev in vsaj še enkrat toliko drugih klasičnih avtomobilov.

Zažgali bodo McLarnovo punkersko zbirko

Sin Malcolma McLarna, legendarnega menedžerja skupine Sex Pistols in enega najvidnejših članov punkovskega gibanja, se je odločil, da bo zažgal več kot šest milijonov evrov vredno očetovo zbirko predmetov, povezanih s punkom. Joe Corré je po materi Vivienne Westwood, kraljici punka in eni najvplivnejših britanskih modnih oblikovalk, podedoval smisel za provokativno modo, saj je ustanovitelj znamke spodnjega perila Agent Provocateur. Očetove spominke pa bo zažgal v znamenje protesta, in to 26. novembra letos, na 40. obletnico singla Sex Pistolsov Anarchy. Kot je dejal za Guardian, nikakor ne more sprejeti tega, da je punk postal del mainstreama in »muzejski artefakt«. Posebno ga je razjezilo, da je letošnji londonski pankovski festival, posvečen 40. obletnici začetka punkovskega gibanja, odobrila kraljica, pokrovitelj festivala pa je tudi župan Boris Johnson. Pri tem še ne ve, kaj si misli o tem, da je ta ista kraljica Elizabeta II. leta 1992 njegovi materi Vivienne Westwod podarila viteški naziv.

Corré je prepričan, da v letu, ko slavijo 90. rojstni dan kraljice, nikakor ne morejo s tem povezovati tudi punka. Še posebno ne zato, ker so leta 1977 ob srebrnem jubileju vladanja kraljice Elizabete II. prepovedali sedaj kultno pesem Sex Pistolsov God Save The Queen, češ da je antimonarhistična. Prepričan je tudi, da so se ljudje nehali boriti za svoja prepričanja. »Še enkrat moramo doseči, da vse to s..... eksplodira,« je zapisal. Njegov kres očetovih punkovskih predmetov naj bi bil začetek eksplozije. Ni sicer jasno, kaj vse obsega ta zbirka, predvidevajo pa, da je v njej veliko oblačil.