Druga tekma svetovnega pokala v Planici se je končala z novim izjemnim uspehom slovenskih smučarjev skakalcev. Tokrat je na najvišjo stopničko stopil Robert Kranjec, njegov uspeh pa je z drugim mestom dopolnil prvi skakalec zime Peter Prevc. Dolina pod Poncami je včeraj znova pokala po šivih, saj se je pod vznožjem planiške velikanke zbralo 22.500 ljubiteljev smučarskih poletov. Čeprav novega svetovnega rekorda tudi tokrat niso dočakali, pa vzdušje zaradi tega ni bilo nič manj prešerno, za kar gredo zasluge vnovični izvrstni predstavi slovenskih orlov.

Peter Prevc je v prvi seriji nastopil nekoliko slabše in je rekordno 21. uvrstitev na zmagovalni oder v tej sezoni napadal s 6. mesta. Nalogo je opravil brezhibno in s poletom, dolgim 242 metrov, poskrbel za huronsko navdušenje v izteku letalnice. Najdaljša daljava letošnjega zaključka sezone pod Poncami do tega trenutka je triindvajsetletnika iz Dolenje vasi na vrhu obdržala vse do nastopa vodilnega po prvi seriji Roberta Kranjca. Temu reprezentančnega kolega resda ni uspelo preskočiti, saj je bil njegov polet šest metrov krajši, vendar je kljub temu zadostoval za njegovo sedmo zmago v karieri.

»Videl sem, da je Peter skočil zelo daleč, in obenem slišal tudi navdušenje gledalcev. Vedel sem, da bom moral dobro skočiti, če bom želel biti pred njim, ker je letos v dobri formi. Res je nekaj posebnega, če ga preskočiš,« je po tekmi povedal Kranjec. »Dvojne stopničke. Res fantastično. Sem brez besed. Peter je osvojil vse in vesel sem, da se je zbral za ta polet. A Robi je bil danes boljši in si je zaslužil to zmago,« je že ob šesti zaporedni slovenski zmagi v Planici dejal selektor reprezentance Goran Janus.