Pred začetkom lige za prvaka v slovenskem košarkarskem prvenstvu je jasno, da bo dogajanje izenačeno kot že dolgo ne, kar je zagotovo tudi posledica padca kakovosti pri obeh najboljših slovenskih klubih Olimpiji in Krki. Prav omenjena kolektiva sta glavna kandidata za mesti v ligi ABA, kamor peljeta prvo mesto v ligi za prvaka in naslov državnega prvaka. Če bo v obeh primerih šlo za isti klub, se bo v jadransko tekmovanje, v katero se zaradi zadnjega mesta v letošnji sezoni nikakor ne more uvrstiti Tajfun, uvrstil drugouvrščeni v ligi za prvaka.

Ravno Tajfun je v lanski sezoni pripravil veliko presenečenje, ko se je veselil prvega naslova državnega prvaka v zgodovini kluba. V Šentjurju so se odločili, da izkoristijo priigrano in se pomerijo v jadranski konkurenci ter hkrati še v Fibinem evropskem pokalu, kar je na koncu terjalo davek. Primanjkovati je začelo denarja, zaradi česar je klub sporazumno prekinil pogodbo z najdražjim igralcem moštva in vodjo tako na parketu kot v garderobi Dragišo Drobnjakom, v zameno pa pripeljal precej cenejše Igorja Tratnika, Marka Pajića in Američana Terella Parksa. Tudi pri Olimpiji stvari potekajo po že videnem scenariju, saj večina igralcev plačil ne prejema redno. Odhod Zacka Wrighta je v klubski blagajni vseeno sprostil toliko finančnih sredstev, da so lahko pripeljali Nikolo Pavićevića iz Sutjeske. Ob tem se najbolj smeji Krki, kjer je plačilna disciplina že vrsto let zgledna, zato lahko igralci ves čas razmišljajo le o košarki. Svojo priložnost bodo iz ozadja čakali pri Zlatorogu, ki je močnejši za izkušenega Chrisa Bookerja, Heliosu in Rogaški.

Liga Telemach, za prvaka, 1. krog, danes ob 19. uri: Krka – Tajfun, Zlatorog – Olimpija, Rogaška – Helios, za obstanek, 2. krog, danes ob 19. uri: Šenčur – Lastovka, Hopsi – Portorož, ob 19.30: Elektra – LTH Castings.