Veliko tega njegovega naboja je danes še ostalo, avtomobil je pač še vedno podaljšek moškega ega, in svojevrsten fenomen je, da nanj še vedno padajo tudi dekleta. Ob vsej poplavi takšnih in drugačnih avtomobilov imajo nekateri modeli in znamke še vedno seksistični naboj. In če verjamete ali ne – tudi seks v avtu še ni povsem izumrl. Toda če je bil nekoč ena redkih možnosti in izhod v sili, je z desetletji postal pravi adrenalinski šport. In kaj je lepšega, kot če šport ustreza obema igralcema? A ob vsem tem se z razvojem avtomobilov pojavlja vedno večja ovira. Uganili ste – avtomobil sam po sebi. Ne, da ni mogoče najti skritega kotička, ampak sama zasnova kondoma na štirih kolesih. Če so nekoč rekli, da je polovica severnoameriške populacije iz petdesetih in šestdesetih let prejšnjega stoletja nastala na zadnjih sedežih očetovega avtomobila, bi danes lahko rekli, da nove prebivalce tega planeta verjetno lahko preštejemo z zelo enostavnim abakom. Seveda, saj so danes oblikovalci presneto mislili, da si potniki, posebej tista na sprednjih sedežih, ne smejo priti preblizu. Na sredini se bohotijo takšne konzole, da je lažje preplezati Kitajski zid ali se po drevesu povzpeti v prvo nadstropje k dekletu kot imeti kar koli skupnega s sopotnico (ali voznico, da ne bo pomote).

Na zadnjih sedežih je zgodba zelo podobna. Posamični sedeži so sicer odlični, ko se na njih samo sedi, ampak samo tam, kjer so predvideli oblikovalci, nikakor pa ne smete sesti »mimo« njih. Klasična zadnja klop, ki je presneto olajšala delo tisti generaciji uživačev, ki so znali ceniti avtomobil kot pripomoček, ne pa oviro, že dolgo ni več to, kar naj bi bila. Edino, kar je sodobni čas pozitivnega prinesel na tem področju, so električno pomični sedeži, a to je le slaba tolažba. S časom torej izginja nekaj, kar je sooblikovalo vsaj del človeške populacije, o čemer so pisali pesmi, melodije, snemali filme. Kako bi sicer nastal film kova Ameriški grafiti, če ne bi bilo prostornih in udobnih limuzin, s katerimi si se lahko malo vozil, malo pa poonegavil v avtomobilskem kinu?

Nekoč je veljala šala: kaj naredi fičko frajerju, ki hoče osvojiti dekle? Ovira ga. In danes… Danes je krivcev več, ni le fičko. Danes je avtomobil ponovno postal ovira. Kaj pomaga vsa ta tehnika, dizajn, motorni konji, minimalna poraba in čisti izpuh, če zdaj niso več niti kondomi na štirih kolesih. In če se malo zamislite, mar ni škoda?