Te dni je tabloidni svet ponovno pretresla novica, da se ločuje najbolj znan televizijski lezbični par Ellen DeGeneres in Portia de Rossi. Poročeni sta sedem let in v zakonu naj bi že nekaj časa škripalo. 43-letna igralka Portia de Rossi naj bi 58-letno komedijantko in TV-voditeljico Ellen DeGeneres prevarala s soigralcem iz serije Škandal. Če je to res, se obeta ločitev, v kateri bo v igri delitev 220 milijonov dolarjev, kolikor sta uspešni zvezdnici zaslužili v času zakona.

Ellen DeGeneres je ta hip najpopularnejša voditeljica pogovorne oddaje. V njen šov mora priti vsak, ki da kaj nase, vključno s predsednikom in prvo damo. Vsak igralec, ki promovira svoj film ali nadaljevanko, vsak zvezdniški športnik, tudi naš Anže Kopitar, vsaka zvezdnica medmrežja, vsak glasbenik, ki ima novo pesem. Pri tem vedo, da se bodo pri Ellen z njimi pošalili, da bodo del vsaj ene potegavščine, tako kot denimo Adele, ki je morala v restavraciji postavljati nenormalne zahteve, kako naj jo strežejo.

Prav ta moment komičnosti dela Ellen drugačno od drugih voditeljic pogovornih šovov. Poleg tega seveda, da je vedno oblečena v hlače in suknjič. V času svoje komične nadaljevanke Ellen je veljala za ženskega Seinfelda, zdaj pa je po Forbesu 50. najvplivnejša ženska na svetu. Navsezadnje se ji je zahvalil celo Barack Obama, češ da je za LGBT-skupnost naredila več kot on, saj je s svojo odkrito spolno usmerjenostjo pripomogla k temu, da je v vse več ameriških zveznih državah uzakonjena poroka istospolno usmerjenih partnerjev.

Viralni posnetki in selfiji

Kot lezbijka se je razkrila leta 1997 v pogovornem šovu Oprah Winfrey, zdaj njene konkurentke za prestol kraljice pogovorne oddaje, čeprav sta Oprah in Ellen v resničnem življenju prijateljici in redno nastopata v oddajah in revijah druge. Po načinu vodenja pa si nista preveč podobni. Oprah stavi na čustva, Ellen na humor. Ellen svoje goste na odru in v studiu zabava kot na rojstnodnevni zabavi ali pocukrani poroki z različnimi igricami. Najnovejša se imenuje 5 sekund in v njej morajo slavne osebnosti v petih sekundah odgovoriti na vprašanje, ki navadno zahteva naštevanje vsaj treh stvari. Prav posebno pozornost Ellen posveča tudi šalam in smešnim videoposnetkom, ki jih objavlja na posebni strani. Večina jih nemudoma postane viralnih. Tako kot njeni res trapasti plesni koraki, ki jih vztrajno kaže vsako oddajo, a so taki, kot bi na maturantskem plesu plesal ne ravno muzikalen neroden najstniški piflar.

Tako Oprah kot Ellen je skupno to, da v oddajah tržita izdelke, ki jih nato delijo gledalcem. Neredko podarita tudi avtomobil. Poleg izdelkov drugih tržita tudi svoje: Ellen ima linijo obutve ter izdelkov za dom in nego ED. Za svoje čevlje trdi, da razširjajo ljubezen, saj ima vsak par na čevlju napisano LOVE. »Ne vem, kaj ljudje še hočejo od mene, saj vendar z vsakim korakom širim ljubezen,« je dejala za PeopleStyle.

Sta pa tako Ellen kot Oprah vplivni tudi v razširjanju svojih prepričanj – Oprah pridiga o dietah, Ellen o veganstvu. Ima celo svojo spletno stran Postanite vegan z Ellen, v Los Angelesu pa je nameravala odpreti tudi lokal z veganskimi prigrizki, a je ideja propadla. Zdi se, da Ellen malce bolj cilja na mlajšo generacijo. Navsezadnje je prav te dni tudi podeljevala nagrade na Kids' Choice Awards, otroških oskarjih, in bila v družbi najstniških zvezdnikov z naskokom najstarejša. A ve, kako se prikupiti najstnikom – s selfiji. Zadnji odmeven selfi je bil s Kim Kardashian in je povzročil veliko jeze med feministkami. Ellen ga je priredila tako, da ona sedi v kadi za golo Kim, s pogledom na njeno famozno razgaljeno zadnjico.