Glavni prednosti orbiija sta zmožnost gibanja in sestavljivo oblikovanje. Zaradi prve prihranite, ker vam ni treba kupiti in namestiti več (dragih) kamer, drugo pa omogoča, da robotsko kamero prilagodite svojim potrebam. Povprečna začetna cena je od 180 do 1000 evrov, odvisno od sestavnih delov, ki jih želite imeti. Ponuja možnosti, kot so denimo zaznavanje temperature, vlage in plina, vgradite pa lahko tudi mikrofon in zvočnik. Za delovanje kamera potrebuje le povezavo z brezžičnim internetom, saj je povezana z aplikacijo, prek katere jo upravljate. To pa je tudi prva slaba lastnost, saj se pametna krogla ne more kotaliti povsem sama. Po stanovanju jo znotraj aplikacije premikate kot v neke vrste računalniški igrici. Ampak ali se skupaj s kroglo »kotali« tudi slika, ki jo gledate? Ne, saj se med kotaljenjem krogle zamrzne in snemanje se nadaljuje, ko je v primernem položaju.

Poleg tega, da lahko dogajanje doma spremljate v živo, lahko orbii tudi snema, prostora ima za 16 GB posnetkov, kar je približno osem ur.

A kotaleča se zabava se konča po približno eni uri, saj je to čas, v katerem se izprazni baterija, nato morate napravo usmeriti proti polnilni postaji.

Zgolj z eno napravo žal ne morete nadzorovati celotnega doma, saj ne more po stopnicah. Rešitev, ki jo predlagajo ustvarjalci, je nakup ene pametne krogle za vsako nadstropje. To pa seveda poveča stroške in povzroči, da tovrstno varovanje ni več tako zelo ugodno.

Čeprav naprava ni dovolj pametna, da bi se izogibala oviram, se premikala po stopnicah in delovala brez človeške interakcije, omogoča veliko koristnih informacij o dogajanju doma. Ustvarjalci delajo za to, da robotska krogla postane še pametnejša, kot eno od funkcij želijo denimo ponuditi infrardečo kamero za zaznavanje toplote in zmožnost zaznavanja dima. Prve »čarobne« krogle naj bi začeli razpošiljati že konec letošnjega leta.