Na primer odvisnost od hrane. V nasprotju z drugimi se hrani ne moremo stoodstotno odpovedati, razen če deveti korak zdravljenja vključuje krsto. Taki odvisniki morajo s substanco, od katere so odvisni, ne le živeti, ampak jo še naprej uživati. Nezmožnost, da nadziraš preobjedanje v družbi, sploh ni obravnavana kot resnična odvisnost, kar podvrženim osebam še bolj otežuje življenje.

Ali pa odvisnost od seksa. Odvisnost od nečesa nujnega za preživetje vrste je ena najtežjih, že samo zaradi odzivov, ki jo spremljajo. Zdravljenje največkrat pomeni celibat, v institucijah pa ti zaplenijo celo vsako podobo golega antičnega kipa in iz tebe dodobra izžamejo vsa primarna nagnjenja. Po zdravljenju pa se začne življenje, polno šepetanja in osamljenosti, saj je po odzivih očitno oseba, zdravljena zaradi odvisnosti od seksa, zagotovo popolnoma sprevržena.

Največkrat pozabljena je odvisnost od ljudi. Ne mislim zaljubljencev, ki si rečeta, da drug brez drugega ne moreta živeti. V mislih imam primere, ko je vsako dejanje odvisno od nekoga drugega. To je tako nerazumljiva in močna odvisnost, da osebnost shira do te mere, da brez druge sploh ne obstaja. Od okultnih gibanj, kot je bil Helter Skelter, ki po zajetju vodje niso imeli več lastne identitete, pa do Bonnie in Clyda, zločinskega para, tako odvisnega drug od drugega, da sta raje umrla, kot pa da bi se ločila. Najboljša razlaga je ekstremna verzija soodvisne osebnostne motnje, ki pa je kot vulkan, odkrije se šele, ko izbruhne.

Še naprej bi lahko naštevala. Vse te odvisnosti obstajajo in so enako resne kot druge, pa vendar imamo do njih podoben odnos kot do lova na kite. Vemo, da obstaja in da je hudo, ampak dokler jih ne gledamo vsak dan, nanje preprosto pozabimo.

Želim si, da bi lahko rekla, da bomo od zdaj naprej živeli v popolnem svetu, kjer pegazi jedo vse, kar je slabo, in kakajo metuljčke, za zdaj pa se moramo zadovoljiti s tem, kar imamo, kar vključuje ignoranco. Upam, da se vas bo to, kar ste prebrali, držalo vsaj naslednjih sedem minut in se vam usedlo nekam globoko pod vse potlačene spomine. Tako vsaj vem, da bo tam ostalo za vedno.